Σταθερό άνετο και ασφαλές σε κάθε περίπτωση είναι οδηγικά το Peugeot 5008. Παράλληλα προσφέρει ευχάριστη αίσθηση στον οδηγό του ενώ αν και δικίνητο θα τον καλύψει πλήρως και σε ελαφριές εκτός δρόμου αναζητήσεις.

Οδική συμπεριφορά: Για μεγάλα ταξίδια

90.132 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2018)

Το Peugeot 5008 βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 Modular του ομίλου PSA και παρά τις αυξημένες του διαστάσεις, αυτή ορίζει χαμηλό αναλογικά βάρος αλλά και ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά. Η ανάρτηση έχει σφιχτή ρύθμιση στα πρότυπα του 3008 με αποτέλεσμα να διαχειρίζεται ιδανικά το βάρος του αμαξώματος, μην επιτρέποντας έντονες κλίσεις και φαινόμενα πλεύσης στον ανοιχτό δρόμο. 

Η απορροφητικότητά της είναι καλή όπως και η ποιότητα κύλισης που εμφανίζει και μόνον σε ιδιαίτερα έντονες και εγκάρσιες ανωμαλίες θα διαταράξει την άνεση των επιβατών του. Οι αρετές του 5008 όμως δεν σταματούν εκεί, αφού αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευέλικτο παρά τις μεγάλες του διαστάσεις και ικανό να κινηθεί σβέλτα με την συμπεριφορά του να είναι ουδέτερη και ασφαλής. 

Η αίσθηση επιπλέον που λαμβάνει ο οδηγός του από το σύστημα διεύθυνσης είναι εξαιρετική, κάτι που σε συνδυασμό με την γενικότερη εικόνα του στο δρόμο, το καθιστούν ένα ακόμα ευχάριστο Peugeot συνολικά. 
Οι καλές εκτός δρόμου δυνατότητες του 5008 καθορίζονται από το ηλεκτρονικό σύστημα Αdvanced Grip Control που ελέγχει το εμπρός διαφορικό (στις πιο πλούσιες της βασικής εκδόσεις), σε συνδυασμό με την αυξημένη  απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος (236 χλστ.). 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
moto