Με στιλ 208 και πιο τετράγωνο σχήμα αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του τα επόμενα χρόνια το νέο Peugeot 5008.

Πιο sexy το νέο Peugeot 5008

11.701 Επισκέψεις στο άρθρο (1/8/2020)

Το μεγαλύτερο SUV της Peugeot αναμένεται να γίνει πιο πρακτικό και με πιο sexy ντιζάιν, σύμφωνα με τον αρχισχεδιαστή της φίρμας στη νέα του γενιά παίρνοντας δάνειο πολλά στοιχεία από τα μικρότερα «αδέλφια» 208 και 2008.

Η υπάρχουσα, δεύτερη γενιά του Peugeot 5008 κυκλοφορεί εδώ και τρία χρόνια στην αγορά, μετά την πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2016. Σιγά σιγά αρχίζουν οι πρώτοι ψίθυροι σε αυτοκινητικούς κύκλους τόσο για την επόμενη, τρίτη γενιά που βρίσκεται στα σκαριά, όσο και για μία μικρής έκτασης ανανέωση την οποία δεν αποκλείεται να δούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς, ή στις αρχές της επόμενης. Αξίζει να αναφερθεί πως, το μετρούμε ως τρίτη γενιά, καθώς η ονομασία 5008 συνόδευε ένα πολυμορφικό σχήμα από το 2009 έως το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, οι Γάλλοι ετοιμάζουν το έδαφος για το ανανεωμένο 5008 ενώ γίνονται και οι πρώτες προετοιμασίες για τη νέα τρίτη γενιά του εν δυνάμει 7θέσιου SUV, της ναυαρχίδας της εταιρείας στα οχήματα ελεύθερου χρόνου, η οποία αναμένεται να αλλάξει σημαντικά σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση. Οι πρώτες ψηφιακές εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το βρετανικό AutoExpress θέλουν το νέο 5008 να παίρνει πληθώρα στιλιστικών στοιχείων από τα μικρότερα 2008 και κυρίως το 208. Πιο συγκεκριμένα, το εμπρός μέρος φαίνεται να γίνεται πιο καμπυλόγραμμο, ενώ ο δεύτερος όγκος θα είναι ακόμη πιο τετράγωνος προς τα πίσω χαρίζοντας μεγαλύτερους χώρους για αποσκευές ή για τους επιβάτες της τρίτης σειράς καθισμάτων στην 7θέσια διάταξη. Σε κάθε περίπτωση ο σχεδιασμός παραπέμπει σε ένα macho 208 αφού η εικόνα από την καμπύλη νεύρωση στις πόρτες, τα μαύρα στιλπνά πλαστικά στους θόλους και κυρίως το εικαστικό σύνολο πίσω με τη φάσα που ενώνει τα φώτα θυμίζει εν πολλοίς το μικρό της Peugeot.

Μιλώντας σε βρετανικά Μέσα, ο επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της Peugeot, Gilles Vidal, αποκάλυψε πως θέλουν να κάνουν πιο τετράγωνο αλλά πιο sexy το νέο 5008, ούτως ώστε να γίνει ακόμα πιο ευρύχωρο και πρακτικό για τους πίσω. Πέραν της πρακτικότητας όμως θεωρείται δεδομένη η αναβάθμιση και σε τεχνολογία και εργονομία. Το ήδη hi-tech 5008 θα εντάξει στο δυναμικό του την τελευταία γενιά του i-Cockpit με τρισδιάστατη απεικόνιση καθώς επίσης και όλες εκείνες τις τεχνολογίες άνεσης, διασυνδεσιμότητας και ασφάλειας που εξοπλίζουν τα νεότερα μοντέλα της εταιρείας.

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, τώρα, δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις με τη γκάμα να απαρτίζεται από τους γνώριμους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της γαλλικής φίρμας, ενώ δεδομένη θεωρείται η ύπαρξη και εξηλεκτρισμένων Plug-In hybrid και Mild Hybrid εκδόσεων, αλλά και μίας αμιγώς ηλεκτρικής λύσης, του e-5008. Όλα τα παραπάνω έρχονται ως απόρροια του χτισίματος της νέας γενιάς του 5008 στην εξελιγμένη version της πλατφόρμας EMP2, που ακούει στο όνομα EMP V4.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι η νέα γενιά του Peugeot 5008 δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πριν το 2022.

Hyundai
vw