Στην αποκάλυψη της plug-in υβριδικής Χ2 προχώρησε η BMW.

Οι plug-in υβριδικές BMW X1 και Χ2 μαζί.

Ντεμπούτο για την plug-in BMW X2 xDrive25e

3.250 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/1/2020
 

Στην αποκάλυψη της plug-in υβριδικής Χ2 προχώρησε η BMW, μέσω της έκδοσης xDrive25e, την οποία πριν από λίγους μήνες είχαμε δει και στην Χ1.

Κοιτώντας εξωτερικά το μοντέλο δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πρόκειται για την plug-in έκδοση του βαυαρικού SUV, ωστόσο αυτό το  μαρτυρά η επιπλέον θύρα φόρτισης στο μπροστινό αριστερό φτερό, αλλά και το λογότυπο της έκδοσης στο πίσω μέρος του μοντέλου. Από κει και πέρα δεν υπάρχει κάποια άλλη διαφοροποιήσει σε σχέση με τις αντίστοιχες μονάδες με κινητήρες καύσης.
 
Σε ότι αφορά το μηχανικό σύνολο, η X2 xDrive25e συνδυάζει ένα υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων, αλλά και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ο πρώτος μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου Steptronic έξι ταχυτήτων στέλνει την ισχύ στους μπροστά τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας στους πίσω. Ως απόρροια της παραπάνω συνεργασίας το μοντέλο απολαμβάνει συνδυαστική ισχύ 220 ίππων και μέγιστη ροπή 385 Nm, με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 195χλμ./ώρα.
 
Βέβαια το ηλεκτροκίνητο μοντέλο έχει τη δυνατότητα να κινηθεί για 55 έως 57 χιλιόμετρα μόνο με ρεύμα. Στην προκειμένη περίπτωση το ηλεκτρικό μοτέρ που αντλεί ισχύ από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 10 kWh, είναι το μοναδικό που λειτουργεί και καθιστά έστω και προσωρινά την Χ2 ως πισωκίνητη. Όταν οδηγείται σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, η μέγιστη ταχύτητα πέφτει στα 135 χλμ./ώρα.
 
Μόλις αποφορτιστεί η μπαταρία, η πλήρης φόρτιση θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες, ενώ η επαναφόρτιση της μέχρι 80% θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από τέσσερις ώρες. Μέσω του  BMW i Wallbox ο χρόνος της πλήρης φόρτισης μειώνεται σε λίγο πάνω από τρεις ώρες, ενώ έως το 80% σε περίπου δυόμισι ώρες.

12 διαθέσιμα άρθρα για BMW  X2

Tags: BMW X2