Η ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό κεντρική κονσόλα τονίζει τον οδηγοκεντρικό προσανατολισμό της BMW 520d.

Ανάλογα με το οδηγικό πρόγραμμα που θα επιλέξεις, αλλάζουν η απόχρωση και οι ενδείξεις στον πίνακα οργάνων. Μπλε στο ECO PRO, κόκκινο στο SPORT.

Οι γραμμές στο εσωτερικό της E-Class είναι πιο σοβαρές, ντύνονται όμως με άκρως ποιοτικά υλικά που δεν επιδέχονται κριτικής, ενώ η συναρμογή και το φινίρισμα έρχονται σε κορυφαία επίπεδα.

Το λευκό φόντο στον πίνακα οργάνων δίνει ένα σπορτίφ ύφος στην καμπίνα της Ε250, το ρολόι από την άλλη ενισχύει τον πολυτελή της χαρακτήρα.

Εσωτερικό: Ο ορισμός του premium, το καθένα με τον χαρακτήρα του

55.846 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2014)

Ο πήχης όσον αφορά την ποιότητα των υλικών και την κατασκευή στην εν λόγω κατηγορία ορίζεται από το εσωτερικό των δύο μοντέλων της δοκιμής μας. Έτσι, τόσο η Mercedes-Benz E 250, όσο και η BMW 520d διαθέτουν κορυφαία υλικά με αψεγάδιαστη συναρμογή, ενώ ο σχεδιασμός τους αντανακλά το βαθύτερο DNA της εταιρείας στην οποία ανήκουν. Για παράδειγμα, το εσωτερικό της 5άρας είναι πιο σπορτίφ και οδηγοκεντρικό κάτι που αποκαλύπτεται αρχικά μέσα από την ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό κεντρική κονσόλα και στη συνέχεια από τον high tech πίνακα οργάνων που είναι πλήρως ψηφιακός - ουσιαστικά πρόκειται για μία ενιαία οθόνη- που αλλάζει ενδείξεις και απόχρωση (μπλε, κόκκινο-μάυρο, κόκκινο) ανάλογα με το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει στο Driving Experience Control (Comfort, Normal, Sport αντίστοιχα). Από την άλλη, το εσωτερικό της E 250 έχει εμφανέστερες premium πινελιές, όπως για παράδειγμα το αναλογικό ρολόι που δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα, ή το μεγαλύτερο ποσοστό γυαλιστερών επιφανειών. 
Από πλευράς εργονομίας τώρα, αμφότερα τα μοντέλα ακολουθούν την εταιρική λογική και φιλοσοφία τους. Για παράδειγμα, η Mercedes-Benz διαθέτει ποδόφρενο, η 5άρα έχει εξελίξει το iDrive μέσα από το οποίο ελέγχεις σχεδόν όλο το αυτοκίνητο. Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο και πιο εύχρηστο; Κανένα. Εδώ έχουμε ισοπαλία αφού και στα δύο θα βρεις την σωστή και άνετη θέση οδήγησης, όλα τα χειριστήρια είναι σωστά τοποθετημένα και οι αποθηκευτικοί χώροι πολλοί και μεγάλοι.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center