Οδηγούμε τη νέα Mercedes A-Class

31.381 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2018)

Με τεχνολογία αιχμής και «αίγλη» από των μεγαλύτερων μοντέλων της να περνούν σε … «ενέσιμη» μορφή στο DNA της, η νέα 4η γενιά της μικρότερης Mercedes, έρχεται να βάλει νέες βάσεις στα premium μικρομεσαία.

What is new
- Νέα 4η γενιά A-Class
- Μεγαλύτερη, αλλά ελαφρύτερη
- Με νέους κινητήρες από 1,3 λτ
- Πρώτη εμφάνιση του MBUX infotainment
- Στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Πέρασαν 21 χρόνια από τότε που η Mercedes αποφάσισε να μεγαλώσει την γκάμα της με ένα… μικρότερο μοντέλο. Το στοίχημα ήταν μεγάλο δεδομένου πως το «όνειρο» για μια μικρή Mercedes ξεκίνησε από λευκό χαρτί. Ένα στοίχημα που παρά τις παιδικές ασθένειες κατάφερε να κριθεί πετυχημένο με βάση τις πωλήσεις κάθε μίας από τις 3 γενιές της. Η τρίτη γενιά της μάλιστα ήταν και η «φαρμακερή» για τον ανταγωνισμό αφού κατάφερε να την αναδείξει στην πιο εμπορικά επιτυχημένη premium πρόταση της κατηγορίας. Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τη νέα 4η γενιά που έρχεται να πάει πολλά βήματα παραπάνω την ιδέα και κατ`επέκταση την αναμενόμενη επιτυχία της. Για να εξασφαλισθεί και αυτό το στοίχημα, η Mercedes όπως άλλωστε συνηθίζει, προίκισε την νέα 4η γενιά της A-Class με πολλά στοιχεία που προέρχονται από τα μεγαλύτερα μοντέλα της και κυρίως την C-Class. Επιπλέον «όπλα» στην φαρέτρα της αποτελούν οι μεγαλύτερες διαστάσεις της, οι νέοι αποδοτικοί κινητήρες, το αναβαθμισμένο επίπεδο ποιότητας και φυσικά το ελκυστικό της αισθητικό προφίλ, στοιχείο που αποτέλεσε άλλωστε το εισιτήριο της επιτυχίας για την απελθούσα Α-Class.

Πιο αιχμηρή και κομψή, πάλι ξεχωριστή
H 3η γενιά της A-Class κατάφερε από το 2012 που παρουσιάστηκε να μειώσει το μέσο όρο ηλικίας του αγοραστικού κοινού της φίρμας κατά 10 έτη, με την εμφάνισή της φυσικά να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης γι` αυτό.  Η νέα γενιά της A-Class λοιπόν, έπρεπε και τελικά καταφέρνει να «μοιάζει» στα σημεία με την προηγούμενη, αλλά και να λανσάρει ένα νέο γενικό αισθητικό προφίλ. Το χάτσμπακ αμάξωμα της νέας A-Class βασίζεται σε καθαρές σχεδιαστικές γραμμές που υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο τον δυναμισμό του αεροδυναμικού αμαξώματος (Cd: 0,25), κυρίως στο εμπρός μέρος και στα πλαϊνά της. Το καπό χαμηλώνει πλέον προοδευτικά, για να συναντήσει τα ολοκαίνουρια αιχμηρής σχεδίασης φωτιστικά σώματα LED, καθώς και τη νέα ογκώδη μάσκα με το πλέγμα «διαμαντιών» στη γρίλια, που χωρίζεται από μια λωρίδα χρωμίου και φιλοξενεί το αστέρι της Mercedes στο κέντρο της. Χαμηλότερα συναντάμε τον προφυλακτήρα με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα που δίνει μια πιο σπορ αίσθηση, ενώ η έντονη ακμή που διατρέχει το αμάξωμα στα πλαϊνά του και οι νέες ζάντες των 16 έως 19 ιντσών συνεχίζουν αυτό το δυναμικό ύφος και στο πλάι. Στo πίσω μέρος, δυναμική δείχνει να «φθίνει», αναδεικνύοντας όμως μέσω της σχεδίασης την  εκλεπτυσμένη «άποψη» της νέας A-Class, δημιουργώντας εν τέλει ένα επιβλητικό και ιδιαίτερα κομψό αποτέλεσμα.  Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει και η αύξηση των διαστάσεών της, με το μήκος του αμαξώματος πλέον να φτάνει τα 4,419 χλστ. και το πλάτος τα 1,769 χλστ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center