Θα μπορούσαμε να εξηγούμε για ώρες τις δυνατότητες του συστήματος MBUX της Mercedes, όμως περιοριστήκαμε στα βασικά.

Φυσικά, η παρουσίαση αφορούσε κάθε μέρος του αυτοκινήτου, από τον κινητήρα μέχρι το πορτ-μπαγκάζ.

Ο 1.500άρης κινητήρας αποδίδει 116 άλογα και 260 Nm ροπής και ξεχωρίζει πέρα από τις επιδόσεις και την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Είμαστε σίγουροι πως ο καθημερινός χρήστης κάθε μέρα μπορεί να ανακαλύπτει και νέα πράγματα!

«Μα τι δώρο» αναφώνησε ο τυχερός νικητής του Best Car 2019, Δημήτρης Μαγκιώρης.

Εμείς του ευχόμαστε καλά χιλιόμετρα!

Παράδοση της Mercedes A-Class στον μεγάλο νικητή

4.941 Επισκέψεις στο άρθρο

Μα τι δώρο! Το premium εσωτερικό, οι μοντέρνες σχεδιαστικές γραμμές και φυσικά το προηγμένο σύστημα MBUX της Mercedes A-Class αρκούσαν για να αναφωνήσει ο τυχερός νικητής του Best Car 2019 by Autotriti, Δημήτρης Μαγκιώρης, «μα τι δώρο!».

Ο Δημήτρης Μαγκιώρης, τακτικός αναγνώστης του περιοδικού AutoΤρίτη και του autotriti.gr ήταν ένας εκ των τεσσάρων τυχερών νικητών του Best Car 2019 by AutoΤρίτη, τον διαγωνισμό θεσμό με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει το καλύτερο αυτοκίνητο της ελληνική αγοράς. Στις αρχές του χρόνου, όταν έγινε η κλήρωση ανάμεσα στους 40 χιλιάδες συμμετέχοντες, ο Δημήτρης ενημερώθηκε πως είχε κερδίσει ένα αυτοκίνητο για 6 μήνες και πριν λίγο διάστημα ήρθε η στιγμή να παραλάβει το δώρο του!

Το ραντεβού δόθηκε στα γραφεία του περιοδικού AutoΤρίτη και στις εγκαταστάσεις όπου τον περίμενε η νέα Mercedes A-Class, στην έκδοση 
180 d Auto, μία έκδοση που έχει περάσει από τις δοκιμασίες του AutoΤρίτη Test Center και μας έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Ενδεικτικά, ο 1,5 λίτρου πετρελαιοκινητήρας των 116 ίππων και 260 Nm ροπής πέρα από καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10,8 δλ., 60-100 και 80-120 σε 6,0 και 7,8 δλ. αντίστοιχα) ξεχωρίζει με την οικονομία καυσίμου, αφού αυτή ανέρχεται στα 5,9 λτ./100 χλμ. για μια μέση διαδρομή, ενώ με 5,0 λτ./100 χλμ. η ταχύτητα του μοντέλου στον αυτοκινητόδρομο είναι 135 χλμ./ώρα. 

Γοητευτικές γραμμές, premium εσωτερικό
Πέρα όμως από τις επιδόσεις, τις οποίες ο Δημήτρης θα τις ανακάλυπτε σύντομα, ο Δημήτρης μας δήλωσε γοητευμένος ακόμη από την εξωτερική εμφάνιση και το ποιοτικό εσωτερικό στο οποίο για πρώτη φορά έμπαινε μέσα. Το σύστημα MBUX με τις μεγάλες οθόνες ήταν αυτό που του έκανε εντύπωση, όμως δεν παρέλειψε να «χαϊδέψει» όλες τις επιφάνειες στο εσωτερικό για να «ζήσει» από κοντά την ποιότητα που προσφέρει η γερμανική μάρκα στα μοντέλα της.

Hey Mercedes!
Ο Δημήτρης ήταν ενήμερος του συστήματος MBUX (Mercedes Benz User Experience) της Mercedes, τώρα όμως είχε την ευκαιρία να το δει και στην πράξη, φυσικά με την βοήθειά μας από το διπλανό κάθισμα. Να είμαστε ειλικρινείς, στην αρχή υπήρξε μια δυσκολία στην απορρόφηση του καταιγισμού των πληροφοριών και των αμέτρητων δυνατοτήτων του συστήματος, σύντομα όμως ο Δημήτρης, από τη θέση του οδηγού, αποκωδικοποίησε τη δομή όλων των συστημάτων και των χειριστηρίων του αυτοκινήτου. Εξοικειωμένος με την τεχνολογία, ξεκίνησε γρηγορότερα από ό,τι περιμέναμε το customization και φυσικά η φράση Hey Mercedes ειπώθηκε πολλές φορές, και κάθε φορά εντυπωσιαζόταν από τι μπορείς να κάνεις…

Premium πάτημα στο δρόμο
Η παράδοση του δώρου στον τυχερό νικητή του Best Car φυσικά δεν ολοκληρώθηκε με το «πέσιμο των υπογραφών», αλλά με την καθιερωμένη βόλτα, που στόχο έχει να εξηγήσουμε περισσότερα για την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και τις οδηγικές δυνατότητές του. «Μα πως απορροφά τις λακούβες, τι ήσυχη που είναι στο δρόμο, ααα πόσο σταθερή είναι στην εθνική» ήταν μερικές από τις πρώτες αντιδράσεις του Δημήτρη… Στη συνέχεια, όταν του εξηγήσαμε και τα υπόλοιπα συστήματα άνεσης και ασφάλειας πραγματικά αναφώνησε WOW Mercedes! Εμείς από την πλευράς μας, απλά του ευχηθήκαμε να όμορφα και ασφαλή χιλιόμετρα με το νέο μεγάλο του δώρο…

LEASING APRILIOS
skoda