Μπορεί η επερχόμενη ηλεκτρική Aston Martin RapidE να μοιάζει σαν ένας άμεσος ανταγωνιστής του Tesla Model S, αλλά σύμφωνα με το αφεντικό της φίρμας, Andy Palmer, η RapidE δεν θα εστιάσει στους πελάτες της Tesla.

Η βρετανική εταιρεία εξελίσσει και δοκιμάζει την πλήρως ηλεκτρική RapidE εδώ και κάμποσο καιρό, ενώ προγραμματίζει να φτιάξει μόλις 155 αντίτυπά της. Πρόκειται να αντικατασταθεί στο μέλλον από ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα φτιαχτεί από το μηδέν.

Η Aston Martin RapidE θα στηριχθεί στην αγωνιστικής φιλοσοφίας Rapide AMR και για αυτό θα έχει πιο επιθετική σχεδίαση από την κανονική Rapide. Εξελίσσεται από κοινού με την Williams Advanced Engineering και θα λανσαριστεί το 2019.

Πάνω από το Tesla Model S η Aston Martin RapidE

3.079 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2017)

Το αφεντικό της Aston Martin εξηγεί γιατί το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας του, η RapidE, θα απευθύνεται σε εκείνους τους πελάτες που θέλουν περισσότερα από όσα μπορεί να προσφέρει ένα Tesla Model S…

Μπορεί η επερχόμενη ηλεκτρική Aston Martin RapidE να μοιάζει σαν ένας άμεσος ανταγωνιστής του Tesla Model S, αλλά σύμφωνα με το αφεντικό της φίρμας, Andy Palmer, η RapidE δεν θα εστιάσει στους πελάτες της Tesla. Σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της Aston τόνισε πως η RapidE δεν ενδιαφέρεται για τις καταιγιστικές επιδόσεις στην ευθεία όπως το Model S, αλλά αντίθετα δίνει έμφαση στην πολυτέλεια.
 
Ο κος Palmer είπε σχετικά: «Οι περισσότεροι που αγοράζουν ένα Model S το παίρνουν πλήρως εξοπλισμένο. Δεν περιορίζονται από τα χρήματά τους, αλλά από την προσφορά. Σε αυτούς τους ανθρώπους εστιάζουμε που ψάχνουν κάτι πάνω από την Tesla. Αυτοί μάλλον δεν ενδιαφέρονται για τη λειτουργία Ludicrous mode. Η δική μας πρόταση θα έχει γρήγορη επιτάχυνση, αντίστοιχη με μία Aston Martin βενζίνης. Θα μπορείτε να τρέξετε γρήγορα γύρω από το Nürburgring, χωρίς να πέσει η απόδοση ή να μείνετε στη μέση.».
   
Η βρετανική εταιρεία εξελίσσει και δοκιμάζει την πλήρως ηλεκτρική RapidE εδώ και κάμποσο καιρό, ενώ προγραμματίζει να φτιάξει μόλις 155 αντίτυπά της. Αντί να κυνηγήσει τις μαζικές πωλήσεις, το αυτοκίνητο αποτελεί μια πρώτη απάντηση της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση, ενώ πρόκειται να αντικατασταθεί στο μέλλον από ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα φτιαχτεί από το μηδέν.
 
Σύμφωνα με την Aston Martin, η RapidE θα στηριχθεί στην αγωνιστικής φιλοσοφίας Rapide AMR και για αυτό θα έχει πιο επιθετική σχεδίαση από την κανονική Rapide. Το αυτοκίνητο εξελίσσεται από κοινού με την Williams Advanced Engineering και θα λανσαριστεί το 2019.

ELASTIKA 2024
NISSAN