To τετρακίνητο Touareg με τον V8 TDI κινητήρα.

Περνά με άνεση τα νέα τεστ ρύπων το Touareg V8 TDI

2.352 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2020)

H Volkswagen ανακοινώνει πως το Touareg με τον V8 TDI κινητήρα, εξετάστηκε από ανεξάρτητη εταιρεία, με τα αποτελέσματα να αποκαλύπτουν πως οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου που παράγει είναι πολύ κάτω από τα όρια των 80 mg/km που έχουν τεθεί.

Η Volkswagen έχει λανσάρει μια νέα σειρά πολύ καθαρών πετρελαιοκινητήρων κινητήρων στην αγορά. Οι κινητήρες TDI χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx) έτσι ώστε να βρίσκονται αρκετά κάτω από τα όρια Euro 6 NOx των 80 mg/km που έχουν τεθεί στην Ευρωπαική Ένωση. Το Touareg V8 TDI των 421 ίππων είναι ένα από την πρώτα Volkswagen που διαθέτει σύστημα καθαρισμού των καυσαερίων που φιλτράρει τα οξείδια του αζώτου εκπέμποντας μόλις 10 με 20 mg/km. Οι τιμές των NOx καθορίστηκαν με βάση τις μετρήσεις RDE (Πραγματικές Εκπομπές σε συνθήκες κανονικής οδήγησης) από την ανεξάρτηση εταιρεία που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους μετρήσεις, την Analytics Emissions.

Στην περίπτωση του Touareg V8 TDI, αυτές οι μετρήσεις RDE πραγματοποιήθηκαν από την Analytics Emissions σε τρεις γερμανικές περιοχές. Μια δοκιμή διεξήχθη στην Κάτω Σαξονία, ενώ διεξήχθησαν δύο περαιτέρω δοκιμές σε διαφορετικό υψόμετρο, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και τη Βαυαρία. Το τετρακίνητο Touareg με τον V8 TDI σημείωσε 14 mg/km μέσο όρο εκπομπών NΟx, γεγονός που το κάνει κατά 75% καθαρότερο από τα όρια που έχουν τεθεί στα 80 mg/km!

Η ναυαρχίδα των SUV της μάρκας δεν είναι το μόνο Volkswagen που παράγει πολύ λιγότερες εκπομπές, αφού τόσο το νέο Golf όσο και το Passat με τους νέους 4κύλινδρους EA288 Evo κινητήρες TDI εμπίπτουν επίσης σε αυτή την κατηγορία.

Η εταιρεία αναφέρει πως σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερα νέα μοντέλα που θα εξοπλίζονται με κινητήρες TDI που μειώνουν στο ελάχιστον τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου.
 

home pro
moto