Στην εικόνα βλέπετε την τρέχουσα Lexus IS Sport.

Πιθανή η αλλαγή κινητήρα της Lexus IS F

2.893 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2019)

Πολλές πιθανότητες για να αποχωριστεί τον V8 5,0 λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα συγκεντρώνει η νέα Lexus IS F.

Την είδηση αυτή επικαλούνται ιαπωνικά μέσα κάνοντας αναφορά στη νέα γενιά του ισχυρού μοντέλου της Lexus. Όντας κοντά στην εταιρεία, μέσα από την ασιατική χώρα υποστηρίζουν πως η IS της επόμενης γενιάς θα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA (Toyota New Generation Architecture) και θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το εξερχόμενο μοντέλο.
 
Μία ευρεία γκάμα κινητήρων θα είναι στη διάθεση του κοινού, μεταξύ των οποίων θα συμπεριλαμβάνεται και ένας υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος 2,4 λίτρων που θα προσφέρει περίπου 320 ίππους, καθώς και ένας υβριδικός τετρακύλινδρος 2,5 λίτρων με ισχύ περίπου στα 185 άλογα.
 
Φτάνοντας στην ισχυρή έκδοση F της IS, τα μέσα κάνουν λόγο πως ο V8 5,0 λίτρων ατμοσφαιρικός κινητήρας κατά πάσα πιθανότητα θα παραχωρήσει τη θέση του στον twin-turbo V6 3,5 λίτρων με απόδοση περίπου στους 420 ίππους και θα συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων. Αν ισχύσει αυτός ο αριθμός, τότε η νέα IS F θα είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με τη σημερινή BMW Μ3.
 
Ωστόσο όλα αυτά έχουμε αρκετό χρόνο να τα δούμε καθώς η νέα γενιά της IS αναμένεται να έρθει το δεύτερο εξάμηνο του 2020, ενώ στις αγορές θα φτάσει στις αρχές του 2021, με τη IS F να ακολουθεί περίπου 12 μήνες αργότερα.

PEIRAIOS LEASING
moto