Eξαιρετική ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος επιδεικνύει στο εσωτερικό της η Porsche Macan. Τα μπεζ δέρματα (προαιρετικά) «μυρίζουν» Porsche.

Στην κεντρική κονσόλα γίνεται «χαμός» από διακόπτες, ωστόσο τελικά αποδεικνύεται σωστή εργονομικά.

Διακριτικός ο διακόπτης του ηλεκτρικού χειροφρένου.

Ομορφος και ξεχωριστός είναι ο διάκοσμος της Macan διαθέτοντας και high tech στοιχεία.

H θέση οδήγησης είναι εκπληκτική με μια λέξη.

Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 500 λίτρων και βρίσκεται στο μέσο όρο της κατηγορίας.

Οι χώροι είναι επαρκείς για 4 επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Εσωτερικό: Porsche inside…

54.722 Επισκέψεις στο άρθρο (1/2/2018)

Μπαίνοντας στο εσωτερικό της Macan, η εικόνα είναι γνώριμη από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, εντυπωσιάζοντας με την πολυτέλεια και την αρτιότητά της σε κάθε σημείο. Το ταμπλό διατηρεί τις απλές γραμμές των άλλων μοντέλων της Porsche με οδηγοκεντρική προσέγγιση και ευχάριστο διάκοσμο. Αρχικά, το υψηλής ποιότητας μπεζ δέρμα που ντύνει το ταμπλό, τα μαλακά πλαστικά και οι «παχιές» μοκέτες διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και premium περιβάλλον το οποίο συνεχίζεται και στις λεπτομέρειες. Δεν θα βρεις τίποτα στο εσωτερικό της Macan που να ξεφεύγει από τον κανόνα, με κορυφαία συναρμολόγηση και εξαίρετο φινίρισμα.

Ο διάκοσμος ωστόσο έχει και την high tech πλευρά του και εκφράζεται από την μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων (PCM) αλλά και την επιβλητική κεντρική κονσόλα, στα χνάρια και των άλλων μοντέλων της εταιρείας, αρχής εξαρχής από την πρώτη γενιά της Panamera. Αυτή αν και στην πρώτη ματιά προβληματίζει τον οδηγό με την εργονομία της, τελικά μετά από λίγο και αν είσαι αρκετά παρατηρητικός δεν θα δυσκολευτείς να βρεις τι ακριβώς «κάνει» ο καθένας από τoυς 28 (!) διακόπτες που χωρίζονται έξυπνα, σε διακόπτες που αφορούν το σύστημα ψύξης-θέρμανσης και τους διακόπτες που σχετίζονται με την οδήγηση και την οδική συμπεριφορά της Macan. Και εκεί που αναθαρρείς πως μπορείς να τα «χειριστείς» όλα, ακούγεται το ηχητικό σήμα του φύλακα αγγέλου των αισθητήρων παρκαρίσματος. Οι οποίοι ωστόσο είναι τόσο αυστηρά «ρυθμισμένοι» που ανιχνεύουν οτιδήποτε κινείται ακόμα και 1 μέτρο κοντά στην Macan. Προς όλες τις πλευρές. Κάπου εκεί αντιλαμβάνεσαι πως ένα ίδιο πάνελ -αλλά ευτυχώς χωρίς τόσους διακόπτες- βρίσκεται στο πάνω μέρος, στην οροφή της Macan.

Η θέση οδήγησης είναι για άλλη μια φορά συγκλονιστική ειδικά αν λάβουμε υπόψιν μας πως μιλάμε για ένα crossover αυτοκίνητο. Ναι, κάθεσαι ψηλά αλλά όχι «καβάλα» και έχεις στα χέρια σου ένα από τα πιο όμορφα τιμόνια της αγοράς, τόσο σε υφή και σχεδίαση όσο και σε τοποθέτηση. Κάθετο όσο πρέπει για να σφίξεις τις παλάμες σου πάνω του και κατευθείαν να νιώσεις μια μικρή πίεση στους ώμους σου. Κουμπώνεις στη θέση της Macan όπως σε ένα καλό μπάκετ κάθισμα όμως τώρα απολαμβάνεις και κορυφαία επίπεδα άνεσης. 

Οι χώροι της Macan είναι υπεραρκετοί για 4 επιβάτες και τις αποσκευές τους. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει μεγάλο χώρο για τα πόδια τους και ικανό εσωτερικό πλάτος για άλλον έναν επιβάτη. Περιορισμοί θα χρειαστεί να γίνουν από άτομα άνω του μέσου ύψους και αυτό γιατί η κατά τα άλλα χρήσιμη πανοραμική οροφή, περιορίζει το χώρο για τα κεφάλια τους. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 500 λίτρων και βρίσκεται στο μέσο όρο της κατηγορίας. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

peugeot
NISSAN