«Σκοτεινή» Porsche Panamera

2.884 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2018)

Ο βελτιωτικός οίκος TechArt δημιούργησε μια νέα πρόταση για την Porsche Panamera με πλούσιες εικαστικές παρεμβάσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό, αλλά και αναβαθμίσεις στον κινητήρα και τα περιφερειακά μέρη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια βελτιωτική πρόταση του συγκεκριμένου οίκου για κάποιο μοντέλο της Porsche. Αλλωστε, εδώ και παραπάνω από 30 χρόνια, οι μηχανικοί της TechArt παρουσιάζουν τα δικά τους βελτιωτικά πακέτα για τα μοντέλα της γερμανικής μάρκας, με την τελευταία της προσπάθεια να είναι ένα Grand GT πακέτο για τη νέα Panamera Sport Turismo. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς του αυτοκινήτου από την εξωτερική του εμφάνιση μέχρι και το μηχανικό του σύνολο.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στην εμφάνιση, οι άνθρωποι της TechArt πρόσθεσαν πλήθος ανθρακονημάτινων στοιχείων στην Panamera δημιουργώντας κατ΄ουσίαν ένα νέο bodykit με μεγαλύτερους θόλους, σπόιλερ, αεραγωγούς και πολλές ακόμα αεροδυναμικές αναβαθμίσεις. Επίσης, στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται και μερικές ακόμα εικαστικές λεπτομέρειες που τονίζουν περαιτέρω το μαύρο ματ με μπλε πινελιές σύνολο, όπως τα καλύμματα για τους πλαϊνούς καθρέπτες, τις ποδιές στο εμπρός και πίσω μέρος, αλλά και τον αεροδυναμικό διαχύτη πίσω, ενώ αξίζει να αναφερθούν και οι γιγάντιες ζάντες 22 ιντσών Formula V.
 

Περνώντας στο εσωτερικό, ο διάκοσμος ξεχωρίζει για την πλούσια επένδυση με δέρμα Alcantara που περνά σε όλη την καμπίνα, συμπεριλαμβανομένου του ταμπλό, των καθισμάτων και του πατώματος. Όπως στο εξωτερικό, έτσι και εδώ, κυριαρχεί η διχρωμία σε μαύρο και μπλε με εμφανείς ραφές που τονίζουν τις αντιθέσεις.

Αναφορικά με τον κινητήρα του μοντέλου, οι βελτιωτές έχουν φροντίσει να αυξήσουν την ισχύ του μοντέλου χάρη σε ένα πρόγραμμα στον εγκέφαλο του κινητήρα και ένα νέο σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο. Ο 4,0 λίτρων V8 κινητήρας των 550 ίππων και 768 Νm ροπής φτάνει τώρα σε απόδοση τα 640 άλογα και τα 900 Νm ροπής με τα 0-100χλμ./ώρα να γίνονται πλέον σε μόνο 3,4 δευτερόλεπτα, 4 δέκατα ταχύτερα από την εργοστασιακή του έκδοση, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 306 χλμ./ώρα.

NEO TRANSPORTER
test center