4 φωτογραφίες »

Πόσο κοστίζει η νέα Mercedes EQC στην Ελλάδα;

25.609 Επισκέψεις στο άρθρο (24/5/2019)

Η Mercedes-Benz Ελλάς ανακοίνωσε την τιμή της νέας EQC, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της premium μάρκας, με ισχύ 408 ίππων, θηριώδη ροπή και αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση για την έναρξη παραγωγής της ολοκαίνουργιας Mercedes EQC η Mercedes-Benz Ελλάδος έδωσε στο φως της δημοσιότητας την τιμή του μοντέλου για την εγχώρια αγορά. Το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV των Γερμανών, που ανοίγει την αυλαία της υπο-μάρκας EQ στη χώρα μας, τιμάται από 79.360 ευρώ έχοντας στη φαρέτρα του τεχνολογίες αιχμής και φυσικά τον «πράσινο» χαρακτήρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Παράλληλα με τη μη χρήση υγρών καυσίμων, η νέα EQC άπτεται των καταιγιστικών επιδόσεων που προσφέρουν στο αμάξωμα μήκους 4,76 μέτρων οι δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας για χαμηλές και μεσαίες επιδόσεις και ο δεύτερος που ενεργοποιείται για υψηλότερες απαιτήσεις, με τη συνδυαστική απόδοση να αγγίζει τους 408 ίππους με θηριώδη ροπή 765 Nm από την πρώτη στιγμή που ο οδηγός βυθίζει το πεντάλ του γκαζιού.
 

Στο δια ταύτα, το ηλεκτροκίνητο SUV των 2,4 τόνων της Mercedes-Benz χρειάζεται μόλις 5,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα με την αυτονομία να αγγίζει έως και τα 450 χλμ., βάσει της εργοστασιακής κατανάλωσης των 22,2 kWh/100 χλμ.. Πηγή ισχύος για τα ηλεκτρικά μοτέρ αποτελεί ένα πακέτο μπαταριών χωρητικότητας 80 kWh, που μπορούν να φορτιστούν στο 80% της πληρότητας τους σε 40 λεπτά, εφόσον το αυτοκίνητο έχει συνδεθεί σε ταχυφορτιστή.

Κλείνοντας, σημειώνουμε πως, πέραν της ηλεκτρικής τεχνολογίας, η EQC εφοδιάζεται με όλη την «προίκα» της γερμανικής premium φίρμας στην καμπίνα, μεταξύ των οποίων και το σύστημα MBUX (Mercedes-Benz User Experience) με 2 οθόνες 10,25 ιντσών: η οθόνη πολυμέσων είναι σχεδιασμένη ως οθόνη αφής, ενώ στην κεντρική κονσόλα είναι ενσωματωμένο ένα χειριστήριο αφής, που ανταποκρίνεται σε κινήσεις με ένα ή πολλά δάχτυλα, καθώς και στο γραφικό χαρακτήρα.

PEIRAIOS LEASING
NISSAN