Προσθιοκίνητη, με κινητήρες turbo από 1,5 λίτρα, αλλά και με νέα, πιο εμφατική εμφάνιση θα έλθει η νέα BMW Σειρά 1 το 2017 (ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα).

Πλούσια γκάμα κινητήρων θα έχει η επόμενη γενιά BMW Σειρά 1. Στη βάση των βενζινοκινητήρων θα βρίσκεται ένας 1.500άρης turbo 3 κιλύνδρων.

Νέα BMW Σειρά 1: Όλα εμπρός!

22.992 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2014)

Με μια ματιά
- Για πρώτη φορά προσθιοκίνητη
- Με 1,5 turbo βενζινοκινητήρα
- Μεγαλύτερη, αλλά ελαφρύτερη
- Στην παραγωγή το 2017

Νέα BMW Σειρά 1 Όλα εμπρός!
Η επόμενη, 3η γενιά της BMW Σειρά 1 θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά νέα μοντέλα της μάρκας, αφού θα αλλάξει το ρουν της κίνησής της, όντας για πρώτη φορά στην ιστορία προσθιοκίνητη. Το αυτοκίνητο, όπως ακριβώς έχει συμβεί με τη νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer, θα βασιστεί πάνω στην νεότερη προσθιοκίνητη πλατφόρμα του BMW Group UKL1 που στηρίζεται και το νέο Mini, με κυριότερο στόχο την απλοποίηση της παραγωγής και παράλληλα, τη μείωση του συνολικού βάρους της νέας Σειρά 1.

Επιπλέον αυτού, η νέα αυτή βάση της BMW θα επιτρέψει στην επόμενημικρομεσαία γερμανίδα να λάβει τους καινούργιους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της μάρκας, με μοτέρ turbo στα 1,5 λτ. (3κύλινδρος) και 2,0 λτ. (4κύλινδρος).

Έτσι, αναμένεται να δούμε βελτίωση της κατανάλωσης και των ρύπων (αρκετές επιλογές κάτω από 100 γρ./χλμ.), χωρίς να υπάρξει έλλειμμα σε απόδοση και επιδόσεις.

«Δυναμώνει» και εκμοντερνίζεται αισθητικά
Η σχεδίαση της επόμενης γενιάς της Σειρά 1, κατά την προσφιλή συνήθεια της BMW, δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο. Έτσι, όπως μας δείχνουν οι κατάσκοποί μας, η νέα μικρομεσαία BMW στο εμπρόσθιο τμήμα της θα διατηρήσει τη χαρακτηριστική γρίλια της μάσκας, πλαισιώνοντάς την με μεγαλύτερα σε ύψος φωτιστικά, που όμως δεν θα εφάπτονται πάνω στη μάσκα όπως συμβαίνει π.χ. στην «3άρα».

Αλλαγμένος εντελώς θα έλθει ο προφυλακτήρας, ο οποίος θα φέρει μεγάλες εισαγωγές και νέες κάθετες θέσεις για τα φώτα ομίχλης με χρώμιο.
Σε ό,τι αφορά τέλος στο πίσω μέρος, αναμένεται να δούμε εκεί ένα πιο «μυώδες» αποτέλεσμα σε σχέση με σήμερα, αλλά και μια διαφορετική προσέγγιση του περίφημου τελειώματος του πίσω τζαμιού «Hofmeister kick», που χαρακτηρίζει όλες τις BMW των τελευταίων 50 ετών.

Αλλαγή θα έχουμε και στις διαστάσεις, με τη νέα Σειρά 1 να μεγαλώνει ώστε να προσφέρει περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές στο εσωτερικό της.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

PEIRAIOS LEASING
NISSAN