Αυτό είναι το πρώτο επίσημο σχέδιο του νέου Touareg που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Volkswagen.

Προ των πυλών το νέο VW Touareg

4.195 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2018)

Το Πεκίνο επέλεξαν οι άνθρωπο της Volkswagen για να παρουσιάσουν το νέο Touareg. Μάθετε τις τελευταίες πληροφορίες για το πότε θα δούμε το νέο SUV της μάρκας.

Η νέα τρίτη γενιά του Volkswagen Touareg πρόκειται να παρουσιαστεί σε λίγες εβδομάδες και πιο συγκεκριμένα στις 23 Μαρτίου στην πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο. 

Η ναυρχίδα των SUV της γερμανικής φίρμας αποτελεί έργο του επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης, κ. Klaus Bichoff, και της ομάδας του, οι οποίοι ενσωμάτωσαν πλήθος στοιχείων από το Arteon κυρίως στον πρόβολο. Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην MLB Evo πλατφόρμα, όπως και τα υπόλοιπα μεγάλα SUV του VW Group (Audi Q7, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga κ.ο.κ.) όντας αρκετά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του.
 

Όσον αφορά στο εσωτερικό υπενθυμίζουμε πως στο πιο πρόσφατο teaser η φίρμα έκανε λόγο για έναν από τους πιο μεγάλους ψηφιακούς πίνακες οργάνων στην κατηγορία, τον οποίο έχουν βαπτίσει «Innovision», που θα ανοίξει δρόμους για ένα νέο τύπο infotainment. 

Πέραν αυτών, σημαντικό στοιχείο είναι η υιοθέτηση τετραδιεύθυνσης, αερανάρτησης και αντιστεπτικής δοκού που θεωρείται δεδομένο ότι θα βοηθήσουν στην οδική συμπεριφορά του μεγάλου SUV.

Τέλος, όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα που θα συνοδεύουν το νέο Touareg στο λανσάρισμά του οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά θα έρχεται με τους ίδιους δύο κινητήρες που συναντάμε στο Audi Q7, δηλαδή τον 3λιτρο TFSI των 333 ίππων και τον 3.0 TDI των 272 ίππων. Έπειτα θα παρουσιαστεί μια ultra έκδοση με 218 άλογα και κατανάλωση στα 5,5 λτ./100 χλμ. κατανάλωση, ενώ μελλοντικά θα παρουσιαστεί και η υβριδική εκδοχή του η οποία θα αποτελείται από ένα 2λιτρο TSI απόδοσης 248 και έναν ηλεκτροκινητήρα 134 ίππων και 349 Nm ροπής. Η συνδυαστική ιπποδύναμη θα ανέρχεται στα 375 και η ροπή θα αγγίζει τα 700 Nm (!), ενώ η μέση κατανάλωση θα ανέρχεται στα 2,7 λτ./100 χλμ. Όσο για τις επιδόσεις; Υπολογίστε 6,0 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, και 50 χλμ. αυτονομίας με τις μπαταρίες.

Μένει να δούμε το κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν όλα αυτά... Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν στο www.autotriti.gr ούτως ώστε να μάθετε πρώτοι όλες τις λεπτομέρειες για το νέο VW Touareg στις 23 Μαρτίου.

Toyota
test center