2 φωτογραφίες »

Το νέο τουρμπάτο Mazda3 έκανε το ντεμπούτο του στο Μεξικό.

Πρόωρο ντεμπούτο για το τουρμπάτο Mazda3

6.637 Επισκέψεις στο άρθρο (6/7/2020)

Ενώ η Mazda αναμένεται να πραγματοποιήσει την επίσημη εμφάνισή του νέου τουρμπάτου 3 στις 8 Ιουλίου, όπως φαίνεται το παρακλάδι της στο Μεξικό αποδείχτηκε βιαστικό πραγματοποιώντας λίγες ημέρες νωρίτερα το ντεμπούτο του μοντέλου.


Μέσω ενός βίντεο λοιπόν, το οποίο και μπορείτε να δείτε, η Mazda στο Μεξικό παρουσίασε την πιο ισχυρή παραλλαγή του ιαπωνικού hatchback τις οποίες μας ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας στο Μεξικό. Όπως προκύπτει λοιπόν το νέο Mazda3 θα είναι εξοπλισμένο με τον βενζινοκινητήρα SKYACTIV-G Turbo 2,5 λίτρων ο οποίος στην εν λόγω αγορά θα προσφέρει 230 ίππους και 420 Nm ροπής. Πλέον μένει να φανεί αν η ίδια ιπποδύναμη θα ισχύσει και για τα ευρωπαϊκά μοντέλα ή θα επαληθευτούν οι φήμες που θέλουν το νέο Mazda3 να ανεβάζει την ισχύ του στα 250 άλογα.

Από εκεί και πέρα να σημειώσουμε πως το μοτέρ λειτουργεί αποκλειστικά με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο στέλνει την κίνηση και στους δύο άξονες.
 
Όσον αφορά στις φήμες που ήθελαν την επιστροφή της «καυτής» έκδοσης MPS για το ιαπωνικό χάτσμπακ, εκ πρώτης όψεως το μοντέλο δεν φαίνεται να αποτελεί αναβίωση του, καθώς το αυτοκίνητο που είδαμε στο βίντεο μοιάζει σχεδόν με το «απλό» μοντέλο που κυκλοφορεί. Ο εξοπλισμός του (για το Μεξικό) είναι αρκετά γενναιόδωρος και περιλαμβάνει ηχοσύστημα Bose 12 ηχείων, ηλεκτρική ηλιοροφή, τροχούς 18 ιντσών και αυτόματους προβολείς LED.  Έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 20 Ιουλίου και θα προσφερθεί σε εκδόσεις Grand Touring και Signature με τιμή από 489.900 πέσος (19.500 ευρώ περίπου) και 529.900 πέσος (21.000 ευρώ περίπου) αντίστοιχα.
 
Πλέον αναμένουμε την 8η Ιουλίου για να έχουμε τα πλήρη στοιχεία του νέου τούρμπο Mazda3 για τη Ευρώπη, ωστόσο μέχρι τότε μπορείτε να πάρετε μία πολύ καλή «γεύση» στο βίντεο.
 

VW LEASEPRO
test center