9 φωτογραφίες »

Πρώτες τιμές της Alfa Romeo Giulia GTA

8.184 Επισκέψεις στο άρθρο (30/4/2020)

Ιδού οι τιμές για την κορυφαία Alfa Romeo Giulia με τα 540 άλογα που χρειάζεται μόλις 3,6 δευτερόλεπτα για να πετύχει το 0-100 χλμ./ώρα!


Τις τιμές για τις Giulia GTA και GTAm ανακοίνωσε η Alfa Romeo για την αγορά της Ιταλίας, δίνοντας παράλληλα στην δημοσιότητα κάποιους από τους χρωματικούς συνδυασμούς που μπορούν να επιλέξουν όσοι θέλουν να αγοράσουν το ιταλικό σπορ σεντάν.

Η Alfa Romeo προσφέρει την GTA έκδοση με τιμή 175.000 ευρώ ενώ η GTAm έκδοση που είναι πιο αγωνιστική παραμένοντας ωστόσο road-legal τιμάται από 180.00 ευρώ. Υπενθυμίζουμε πως κάτω από το καπό εδρεύει μια αναβαθμισμένη έκδοση του bi-turbo κινητήρα των 2,9 λίτρων που βρίσκουμε στην Quadrifoglio, με την ισχύ να φτάνει τώρα τα 540 άλογα (+30 ίππους) επιτρέποντας στην GTA να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα, (-0,3 πιο γρήγορα από την Quadrifoglio των 510 ίππων).

Το Centro Stile Alfa Romeo μετά από εκτεταμένη έρευνα ανέλυσε τους χρωματισμούς που έχουν συνδεθεί ιστορικά με το όνομα GTA. Το λευκός ρύγχος σε συνδυασμό με τις διαμήκεις γραμμές είναι σίγουρα τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία με άρωμα αγώνων. Παράλληλα το καπό συνδυάζεται με αυθεντικά χαρακτηριστικά της Alfa Romeo, όπως είναι ο σταυρός, το Biscione (φιδάκι) και βέβαια η Ιταλική σημαία. Μερικοί από τους πλέον χαρακτηριστικούς χρωματισμούς συμπεριλαμβάνουν συνδυασμούς ώχρας με λευκό και κόκκινου με κίτρινο.  

Συγκεκριμένα η ώχρα θυμίζει τις 1750 GTAm και 2000 GTAm με τις οποίες ο Toine Hezemans κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού το 1970 και 1971 αντίστοιχα. Εκτός από το Biscione στο καπό και τις λωρίδες στο πλάι, που αποτελούν γνώρισμα της GTA 1300 Junior, οι διαμήκεις γραμμές στο καπό συμπληρώνουν την εικόνα.

Από την άλλη ο χρωματισμός κόκκινο-κίτρινο προέκυψε από την ανάγκη να ξεχωρίζουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούσαν ίδιου τύπου αυτοκίνητο στους αγώνες. Κατά τη διάρκεια εξέλιξης των χρωματισμών το Centro Stile Alfa Romeo κινήθηκε με συνέπεια στα μονοπάτια της ιστορίας και σε λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα ότι ο χρωματισμός στις Sprint GTA (1965 – 1968) δεν ήταν συμμετρικός, ενώ αντίθετα στις GTA 1300 Junior ήταν. Αντίστοιχα το εμπρός κίτρινο μέρος χαρακτήριζε τα αυτοκίνητα που κέρδισαν τα πρωταθλήματα του 1970 και 1971, ενώ σε μερικούς αγώνες του 1971 ο Gianluigi Picchi οδηγούσε αυτοκίνητα που μόνο το κάτω μέρος του ρύγχους ήταν βαμμένο σε κίτρινο χρώμα. Οι αγοραστές θα μπορούν να ζητήσουν τη δική τους GTA σε έναν από αυτούς τους θρυλικούς χρωματισμούς, αλλά και στα χρώματα GTA Red, Trophy White και Montreal Green, τα οποία είναι εμπνευσμένα από την Ιταλική σημαία. Τέλος θα μπορούν να επιλέξουν το χρώμα στις δαγκάνες των φρένων, του roll-bar και βέβαια των αγωνιστικών ζωνών ασφαλείας.

Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 500 αυτοκίνητα με τις παραγγελίες να έχουν ήδη ανοίξει. Μαζί με το αυτοκίνητο, Alfa Romeo θα προσφέρει στους 500 τυχερούς ένα κράνος Bell, αγωνιστική ενδυμασία Alpinestars, κάλυμμα Goodwool για την GTA και εξατομικευμένα μαθήματα οδήγησης από την Alfa Romeo Driving Academy.
 

Hyundai
NISSAN