3 φωτογραφίες »

Ρεκόρ για την Porsche Panamera στο Nurburgring

16.347 Επισκέψεις στο άρθρο (14/8/2020)

H ανανεωμένη Porsche Panamera θα κάνει ντεμπούτο σύντομα ως η ταχύτερη λιμουζίνα στον κόσμο μέσα στην θρυλική πίστα του Nurburgring.

H πιο γρήγορη λιμουζίνα (executive car) είναι πλέον η ανανεωμένη Porsche Panamera (πιθανότατα στην Turbo έκδοσή της), αφού κατάφερε να πετύχει χρόνο 7:29.81 στην πίστα του Nurburgring Nordschleife.

Πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο δοκιμαστής της μάρκας Lars Kern με τα στοιχεία να κάνουν λόγο πως το ρεκόρ έγινε στις 24 Ιουλίου το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ήταν 22 βαθμοί Κελσίου και αυτή της πίστας 34 βαθμούς Κελσίου.

Η Porsche σημείωσε ότι η Panamera πέτυχε το ρεκόρ στην διαδρομή των 20.832 χιλιομέτρων, σε αντίθεση με την προσπάθεια που είχε γίνει το 2016, όταν ο χρόνος του Kern (7: 38.46) επιτεύχθηκε στην διαδρομή των 20,6 χιλιομέτρων. Συγκριτικά, η Panamera Turbo στην διαδρομή των 20,6 χλμ έκανε 7:25.04, πράγμα που σημαίνει ότι η ανανεωμένη έκδοση είναι σχεδόν 13 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από το pre-facelift μοντέλο.

Η ανανεωμένη Panamera θα παρουσιαστεί στα τέλη του μήνα με ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, έναν νέο διαχύτη και μερικές αλλαγές στην καμπίνα, ενώ τα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 που χρησιμοποιήθηκαν για το ρεκόρ θα προσφέρονται προαιρετικά. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι μόνες αλλαγές είχε το αυτοκίνητο παραγωγής είναι roll cage για την προστασία του οδηγού και ένα αγωνιστικό κάθισμα.

 Η απόδοση του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 4,4 λίτρων της Panamera Turbo δεν έχει γίνει μέχρι αυτή την στιγμή γνωστή αλλά πιθανότατα θα μείνει ίδια στα 550 άλογα και τα 770 Nm ροπής.
 

ELASTIKA 2024
moto