Η οικογένεια «XC» της Volvo παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο ρεκόρ πωλήσεων της μάρκας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ρεκόρ πωλήσεων για τη Volvo

2.815 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2018)

Η Volvo διανύει την πιο ανθηρή της περίοδο, κάτι που διαφαίνεται και από το ρεκόρ πωλήσεων που κατέγραψε σε παγκόσμια κλίμακα, παράλληλα με την αύξηση των ταξινομήσεων άνω του 16% στην ελληνική αγορά.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2018, οι πωλήσεις της Volvo Cars σε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθαν σε 317.639 αυτοκίνητα, σημειώνοντας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η μάρκα, αύξηση 14,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με την Ευρώπη, τη μεγαλύτερη αγορά της, να σημειώνει αύξηση 5,7%.

Σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι επιδόσεις της Volvo και στην ελληνική αγορά, αφού το πρώτο εξάμηνο του 2018, κατεγράφη αύξηση της τάξεως του 16,1% στις πωλήσεις της, με μερίδιο 13,2% στο τμήμα της premium αγοράς, όντας μάλιστα η μόνη που είδε τις «μετοχές» της στην αγορά να ανεβαίνουν μεταξύ των άμεσα ανταγωνιστικών premium εταιρειών, κάτι που την έφερε στη δεύτερη θέση ανάμεσα σε αυτές.
 

Σημαντικοί «παίκτες» για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος είναι όπως όλα δείχνουν τα SUV της φίρμας, καθώς τα XC60 και XC90 απέσπασαν, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Volvo, την πρώτη θέση στην κατηγορία των μεσαίων και μεγάλων SUV με μερίδια 40% και 37% αντίστοιχα. Επίσης, σημειώνεται πως οι άνθρωποι της Volvo είναι αισιόδοξοι για την πορεία της μάρκας μέσα στο 2018 αναμένοντας ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, χάρη και στις ταξινομήσεις του XC40 που, μόνο για τον Ιούνιο, ώθησαν το μερίδιό της στο 19,7%.
 
Κλείνοντας, παραθέτουμε τις δηλώσεις της κας Όζγκε Καρβούνη, Οικονομικής Διευθύντριας και εκτελούσας χρέη Διευθύνουσας Συμβούλου της Volvo Car Hellas: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι από την επίδοσή μας στο 1ο εξάμηνο του 2018. Η μάρκα είναι σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης και η πορεία αυτή θα επιβεβαιωθεί ακόμα περισσότερο μέσα στη χρονιά, όταν θα φανεί το αποτέλεσμα των ταξινομήσεων του νέου XC40».

Toyota
moto