3 φωτογραφίες »

Το Nissan GT-R50 από την Italdesign θα κοστίζει 990.000 ευρώ.

Στη Γενεύη το Nissan GT-R50

3.219 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2020)

Το Nissan GT-R50 από την Italdesign απόδοσης 720 ίππων και 780 Nm ροπής θα κάνει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που η Nissan και η Italdesign αποκάλυψαν το GT-R50 σε μορφή concept, ωστόσο ακόμα περιμένουμε να δούμε πως θα μοιάζει το μοντέλο παραγωγής από κοντά.

Η στιγμή αυτή φαίνεται τελικά πως έφτασε αφού η Italdesign δημοσίευσε στο Twitter μια νέα εικόνα του GT-R50 αναφέροντας πως το αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και ότι «δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτα περισσότερο».
To μοντέλο θα λανσαριστεί στις 3 Μαρτίου με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται να ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο 2020. Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 50 αυτοκίνητα και από ό,τι είχε αναφέρει η Nissan το προηγούμενο διάστημα, υπάρχουν ακόμα μερικά «ελεύθερα» GT-R50 για παραγγελία.

Οι σχεδιαστές κατάφεραν να προβούν σε μία ομαλή μετάβαση από το πρωτότυπο προς το μοντέλο παραγωγής. Η μόνη αξιοσημείωτη διαφορά είναι η υιοθέτηση κανονικών καθρεπτών αντί για κάμερες. Τα υπόλοιπα είναι όπως τα γνωρίζαμε. Το καπό είναι εμφανώς διογκωμένο τονίζοντας την ισχύ του αυτοκινήτου, ενώ  οι λεπτοί προβολείς LED εκτείνονται από τους θόλους των τροχών μέχρι το χείλος πάνω από τις εξωτερικές γρίλιες της εισαγωγής του αέρα.
 
Κάτω από το νέο σχήμα του Nissan GT-R50 από την Italdesign, κρύβεται ένας πραγματικός θησαυρός!  Βασιζόμενη στην εμπειρία των αγώνων GT3 της Nissan, η NISMO ενίσχυσε τον συναρμολογημένο στο χέρι κινητήρα V638RETT V6 3.8 λίτρων, που για την περίσταση αποδίδει 720 ίππους και 780 Nm ροπής.
 
Το Nissan GT-R50 από την Italdesign θα κοστίζει 990.000 ευρώ, καθιστώντας το πέντε φορές ακριβότερο από το GT-R NISMO στο οποίο βασίζεται.  

Toyota
moto