Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε την ημέρα παρουσίασης της G-Class επόμενης γενιάς. Το νέο μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο στις 15 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της 2ης press day της έκθεσης NAIAS του Ντιτρόιτ.

Οι μόνες επίσημες φωτογραφίες που έχουμε μέχρι στιγμής είναι από το εσωτερικό της νέας G-Class, το θα είναι συνολικά αναβαθμισμένο σε ποιότητα, σχεδίαση και άνεση.

Στις 15 Γενάρη η νέα G-Class (+video)

3.868 Επισκέψεις στο άρθρο (2/1/2018)

Με ένα προωθητικό βίντεο, η Mercedes-Benz ανακοινώνει πως θα παρουσιάσει τη νέα G-Class στις 15 Ιανουαρίου στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Ας δούμε τι ξέρουμε μέχρι στιγμής για τη νέα γενιά του εμβληματικού μοντέλου…

Μετά από άπειρες κατασκοπευτικές εικόνες και άλλα τόσα βίντεο, αλλά και κατόπιν κάποιων επίσημων teaser που μας αποκαλύπτουν το εσωτερικό, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε την ημερά παρουσίασης της G-Class επόμενης γενιάς. Το νέο μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο στις 15 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της 2ης press day της έκθεσης NAIAS του Ντιτρόιτ.
 
Η ανακοίνωση γίνεται στο νέο teaser video της Mercedes, όπου η εταιρεία σκιαγραφεί το DNA του εμβληματικού της σκληροτράχηλου SUV, το οποίο υπόσχεται πως εξέλιξε περαιτέρω στη νέα G-Class. Το hashtag που χρησιμοποιεί η εταιρεία είναι #strongerthantime.
 
Η νέα G-Class, πιστή στο πνεύμα των προγόνων της, θα διατηρήσει την τετράγωνη αισθητική. Η διαφορά θα βρίσκεται στην ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση και στην πειραγμένη γεωμετρία της πίσω. Θα τοποθετηθεί ηλεκτροϋδραυλική κρεμαγιέρα, ενώ σημαντικά μειωμένο θα είναι το βάρος του οχήματος. Τα παραπάνω μαζί με την αναβάθμιση του συστήματος 4κίνησης, θα κάνουν το νέο μοντέλο καλύτερο σε κάθε τομέα στο δρόμο.
   
Μυστήριο παραμένει η γκάμα των κινητήρων, αλλά θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα τοποθετηθεί ο νέος 6κύλινδρος diesel κινητήρας των 2,9 λίτρων. Πιθανή επιλογή βενζίνης είναι το επίσης νέο 4λιτρο V8 σύνολο, ενώ λογικά δε θα υπάρξουν νέες V12 εκδόσεις, καθώς μάλλον αυτές θα παραμείνουν μόνο στα μοντέλα της Maybach.
 
Όπως έχουμε δει και στις επίσημες φωτογραφίες, το εσωτερικό της νέας G-Class θα είναι συνολικά αναβαθμισμένο σε ποιότητα και σχεδίαση. Θα είναι όμως και περισσότερο άνετο, ειδικά για τους πίσω επιβάτες οι οποίοι θα έχουν πιο πολύ χώρο χάρη στις αυξημένες διαστάσεις του οχήματος. Το ταμπλό ακολουθεί τη δομή των δύο οθονών, παρόμοια με αυτή των νέων S-Class και E-Class.
 

Toyota
test center