4 φωτογραφίες »

Πρόκειται για ένα πολύ μοντέρνο μοντέλο με ήπια crossover χαρακτηριστικά, όπως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

10. Opel Crossland X - 9. Audi Q2

102.387 Επισκέψεις στο άρθρο

10. Opel Crossland X
Το γερμανικό SUV αποχωρίστηκε το «X» στην ονομασία του με το λανσάρισμα της ανανεωμένης εκδοχής, η οποία αναβαθμίστηκε τεχνολογικά και υιοθέτησε τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας, Opel Vizor. Αυτή οπτικά επιμηκύνει το πλάτος και υιοθετεί μία απέριττη αισθητική με λιγότερα στοιχεία στην πρόσοψη, ενώ στο πίσω τμήμα, τα νέα σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα αναδεικνύουν το κλασικό μοτίβο «φτερού» της Opel. Προς το παρόν, όμως, η δεκάδα των Top 10 B-SUV ξεκινά με την πρώτη έκδοση Opel Crossland X. Σχεδιαστικά, πρόκειται για ένα πολύ μοντέρνο μοντέλο, με πολλά στοιχεία εξατομίκευσης, ενώ φυσικά δε λείπουν τα ήπια crossover χαρακτηριστικά, όπως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Ποιότητα «βγάζει» & το εσωτερικό του Opel Crossland X, με στιβαρό και high-tech προφίλ.
Το ταμπλό ντύνεται από μαλακό υλικό στο άνω μέρος του και φιλοξενεί στο κέντρο του την ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη 8 ιντσών. Έξτρα στοιχεία, όπως ο κρυφός φωτισμός στις επενδύσεις των θυρών καθώς και στο ταμπλό, αναβαθμίζουν τον ευχάριστο και μοντέρνο χαρακτήρα του Crossland Χ, ενώ στοιχεία όπως η head-up display οθόνη, επιτείνουν τον τεχνολογικά αναβαθμισμένο χαρακτήρα του. Στα συν πρέπει να υπολογίσουμε την εργονομία, τα μεγάλα επίπεδα χώρων και την πρακτικότητα λόγω των θηκών που υπάρχουν και του συρόμενου πίσω καθίσματος.

Η βασική έκδοση βενζίνης αποτελείται από τον ατμοσφαιρικό 1,2 λίτρων κινητήρα 83 ίππων, ενώ υπάρχει και η τούρμπο εκδοχή με 110 και 130 άλογα. Στο diesel, η μοναδική επιλογή είναι ο 1.500άρης κινητήρας του με 102 ή 120 ίππους.

Τέλος, όσον αφορά την οδική του συμπεριφορά, το Opel Crossland X έχει πολύ καλά οδικά χαρακτηριστικά τόσο σε αίσθηση όσο και σε στην πράξη, με την σχετικά σφιχτή του ανάρτηση, να απορροφά τις ανωμαλίες και να μην επιτρέπει στο αμάξωμα να παίρνει κλίσεις.

9. Audi Q2 
Η πρόταση της Audi για τα μικρά crossover είναι το Q2, ένα από τα ελάχιστα premium B-SUV της αγοράς. Σε επίπεδο design, η προσφάτως ανανεωμένη του εκδοχή, εξακολουθεί να έχει έναν πιο νεανικό προσανατολισμό, με δυναμικό στυλ, όπως εκφράζεται από τη χαμηλή γραμμή οροφής και τη μεγάλη μάσκα μπροστά.O σπορτίφ χαρακτήρας τονίζεται, επίσης, από την νέα σχεδίαση των εμπρός και πίσω προφυλακτήρων και τις εκκεντρικές γραμμές του αμαξώματος. Στις εκδόσεις advanced και Q2 S Line, μάλιστα, βλέπουμε νέα σχέδια τροχών και επιλογές εξατομίκευσης που προσδίδουν μοναδικότητα στο εξωτερικό.

Μοντέρνος, επίσης, είναι και ο εσωτερικός διάκοσμος, με αρκετά high-tech στοιχεία. Ο «ψηφιακός κόσμος» αποτυπώνεται με το Audi virtual cockpit, το οποίο περιλαμβάνει 12,3 ιντσών υψηλής ανάλυσης οθόνη που προσαρμόζεται στις ανάγκες του οδηγού δίνοντας απαντήσεις για κάθε απορία (χάρτες, ραδιόφωνο, πολυμέσα κ.α.). Η ποιότητα των υλικών ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό. Οριακά επαρκείς για τέσσερις επιβάτες είναι οι χώροι του Q2, ενώ η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ κρίνεται ικανοποιητική.

Τα γνωστά TFSI και ΤDI σύνολα θα συναντήσουμε κάτω από το καπό του Q2. Αναλυτικότερα, στις επιλογές βενζίνης θα συναντήσουμε ένα 1.1.000άρη σύνολο 110 ίππων και τον 1.500άρη με τους 150 ίππους. Όσον αφορά στο diesel o 2,0 TDI είναι η μοναδική επιλογή σε δύο εκδοχές 116 και 150 ίππων, με την ισχυρότερη να εξοπλίζεται και με τετρακίνηση quattro. Τέλος, χάρη στο προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης στον βασικό εξοπλισμό, το Audi Q2 είναι ευχάριστο και ιδιαίτερα αποτελεσματικό για crossover. Υπάρχει δυνατότητα για προαιρετική σπορ ανάρτηση που χαμηλώνει το αμάξωμα κατά δέκα χιλιοστά. 

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
moto