Η βραβευμένη μάρκα ηχείων Focal προικίζει τα SUV της Peugeot με 10 ηχεία.

    Focal ηχεία: Σαν να είσαι σε club!

    25.744 Επισκέψεις στο άρθρο

    Για όσους είναι μυημένοι στο high-end, το όνομα Focal δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Αν, όμως, το «googlάρεις» θα βρεις κάποια 220.000.000 αποτελέσματα. Και δεν χρειάζεται να «σκρολάρεις» και πολύ για να διαβάσεις πως η Focal, αυτή η μικρή κάποτε εταιρεία με έδρα το Σαιντ-Ετιέν της Γαλλίας, θεωρείται, πλέον, ότι κατασκευάζει μερικά από τα καλύτερα ηχεία στον πλανήτη.
     
    Όταν, λοιπόν, η Focal-JMLab (όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό της με τα αρχικά του ιδρυτή της,  Jacques Mahul) αποφάσισε, μόλις πριν δύο χρόνια, να μετατρέψει το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου σε ακουστική εμπειρία, το αυτοκίνητο που επέλεξε ήταν το Peugeot 3008.
     
    Το νέο γαλλικό SUV επίσης δεν χρειαζόταν πολλές συστάσεις. Ένα αυτοκίνητο υψηλής τεχνολογίας, ριζοσπαστικής σχεδίασης στην καμπίνα, με βραβευμένους, αποδοτικούς κινητήρες στην κατηγορία.

    Κάπως έτσι, το Peugeot 3008 έγινε το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο το οποίο διαθέτει στον προαιρετικό του εξοπλισμό με ένα premium hi-fi σύστημα ήχου σχεδιασμένο από τη Focal. Τη σκυτάλη την πήραν και άλλα μοντέλα της Peugeot βέβαια στα πλαίσια της... δημοκρατίας.
     
    Αυτό, λοιπόν, που συμβαίνει εντός ενός Peugeot που εξοπλίζεται με τα ηχεία της Focal λέγεται, σύμφωνα πάντα με το γαλλικό στρατόπεδο, πεντακάθαρος, κρυστάλλινος, «γεμάτος», πλούσιος ήχος. Η Focal επιστράτευσε ό,τι γνωρίζει μετά από 35 χρόνια εμπειρίας ώστε να υπάρχει μια σταθερή απόδοση ανεξαρτήτως της μουσικής που ακούς. Ένας στόχος όχι και τόσο αυτονόητος όσο διαβάζεται αφού, αντίθετα με τη μουσική απόδοση εντός κλειστού χώρου, στο αυτοκίνητο υπεισέρχονται διάφοροι μηχανικοί ή αεροδυναμικοί θόρυβοι.
     
    Ναι, αλλά ακόμα κι αυτούς η Peugeot φρόντισε να μειώσει στο ελάχιστο μέσα σε ένα τεχνολογικό cocooning που το μόνο που έχεις να κάνεις, ξέρεις ποιο είναι: να απολαύσεις την οδηγική εμπειρία ενός Peugeot, ακούγοντας το δικό σου rock, jazz, soul, lounge. Ή ό,τι θέλεις τελοσπάντων.
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    peugeot
    skoda