Το μέλλον της Peugeot συνοψίζεται στο πρωτότυπο e-Legend που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Εδώ το βλέπουμε δίπλα στο 504 Coupe του 1960.

Παρελθόν και μέλλον σε μία εικόνα. Για την ιστορία: το Peugeot 504 Coupe ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των Γάλλων με τον οίκο Pininfarina.

e-Legend Concept: Η επόμενη μέρα της μάρκας

25.767 Επισκέψεις στο άρθρο

Rewind στο χθες: Μάλλον πρέπει να σημαίνει κάτι όταν μαθαίνεις πως ο Enzo Ferrari, ο ιδρυτής της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας, χρησιμοποιούσε διάφορα Peugeot για τις προσωπικές του μετακινήσεις. Εκτιμούσε, μάλιστα, δεόντως ένα πανέμορφο coupe της εποχής, το Peugeot 504 Coupe, του 1969. Οι Γάλλοι είχαν καταφέρει να παρουσιάσουν ένα κομψό δίθυρο. Προκάλεσε ακόμα και τη μεγαλύτερη ιταλική «αποστασία» του μεγάλου Enzo.

Forward στο σήμερα: Το e-Legend Concept έκανε φέτος την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Σαλόνι του Παρισιού, δίνοντας τη ματιά της Peugeot για το coupe του αύριο. Το γαλλικό πρωτότυπο είναι αυτόνομο, ηλεκτρικό, φουλ διασυνδεδεμένο, αποτελώντας στην ουσία μια θρυλική μελέτη αναφοράς που ξυπνά ενθουσιασμό. Όπως δήλωσε, άλλωστε, ο CEO της Peugeot, Jean-Philippe Imparato, «η πλήξη δεν θα είναι ποτέ μέρος του DNA μας». Οι τεχνολογικές εξελίξεις «τρέχουν», αλλά παράλληλα με το σεβασμό στην ιστορία της μάρκας δεν μπορείς να ρίχνεις στον Καιάδα της βαρεμάρας 120 χρόνια αυτοκινητικού πάθους. Αντιθέτως συνθέτεις τεχνολογικά, έξυπνα και αισθαντικά. Το e-Legend Concept είναι ακριβώς αυτό. Με ρετρό εσάνς από το 504 Coupe, σχεδιαστικές επιρροές από τα gran turismo, και αθλητικές, compact, γεμάτες ενέργεια γραμμές.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

PEUGEOT NEW EVANS
4green