Μικρομεσαία

31.597 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2017)

Toyota Auris 1,4 D-4D και Toyota Auris HSD
Το Toyota Auris μέσα στην πλούσια γκάμα του διαθέτει και δύο εκδόσεις οι οποίες απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας. Πρόκειται για τις εκδόσεις με τον κινητήρα diesel των 1,4 λίτρων D-4D και φυσικά τις υβριδικές του εκδόσεις HSD. Στην πρώτη περίπτωση ο κινητήρας diesel των 90 ίππων εκπέμπει μόλις 89 γρ.CO2/χλμ. και έτσι την «γλιτώνει» για μόλις 1 γρ. από τα τέλη. Αυτό ισχύει για όλες τις εξοπλιστικές του εκδόσεις, χωρίς οι ζάντες και τα ελαστικά να επηρεάζουν τα επίπεδα εκπεμπόμενων ρύπων του. Από την άλλη το υβριδικό σύστημα κίνησης της Toyota (Toyota Synergy Drive) συνεργάζεται με τον βενζινοκινητήρα των 1,8 λίτρων με συνδυαστική απόδοση 136 ίππων για την έκδοση HSD, οι ρύποι του οποίου ανέρχονται σε 79γρ. CO2/χλμ. Το Auris σε κάθε περίπτωση είναι ένα από τα πληρέστερα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς, προσφέροντας καλή ποιότητα κατασκευής, καλούς χώρους και ασφαλή οδική συμπεριφορά, παραμένοντας φυσικά και ένα από τα πιο αξιόπιστα και εύκολα στη χρήση σύγχρονα αυτοκίνητα. Ο εξοπλισμός των βασικών εκδόσεων (Live και Live TSS) είναι καλός περιλαμβάνοντας 7 αερόσακους και ηλεκτρικές ευκολίες, με την Live στο D4-D να μην διαθέτει ζάντες αλουμινίου.

Opel Astra 1,6 CDTi 110 PS
Η βασική έκδοση του Opel Astra με τον κινητήρα diesel CDTi των 110 ίππων δεν πληρώνει τέλη, αφού οι ρύποι CO2 που εκπέμπει βρίσκονται ακριβώς στο όριο (90 γρ./χλμ). Αυτό ισχύει για την μοναδική διαθέσιμη έκδοση στην ελληνική αγορά Bussiness, η οποία εφοδιάζεται με ατσάλινες ζάντες 16 ιντσών και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης (ECO). Το Astra και σε αυτή την έκδοση αποτελεί ένα από τα καλύτερα μικρομεσαία αυτοκίνητα της αγοράς, με όμορφη σχεδίαση μέσα – έξω, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και επαρκείς χώρους για τις μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας (με χώρο αποσκευών 370 λίτρων). Επιπλέον, διακρίνεται για την ασφαλή και ουδέτερη οδική συμπεριφορά του ενώ κοστίζει ακριβώς 17.000 ευρώ με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός- πίσω, αιρ-κοντίσιον και Cruise Control. 

Volkswagen Golf 1,6 TDI 110 PS Bluemotion
To Volkswagen Golf μέσα στην πλούσια γκάμα του διαθέτει την έκδοση BlueMotion η οποία εφοδιάζεται με τον 1,6 TDI diesel κινητήρα του ομίλου και δεν πληρώνει τέλη. Αυτή η έκδοση είναι διαθέσιμη τόσο σε τρίθυρο όσο και πεντάθυρο αμάξωμα και διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εκδόσεις του στο ότι εφοδιάζεται με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, κάποιες εμφανισιακές τροποποιήσεις για καλύτερη αεροδυναμική, διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας και διαθέτει και σπορ ανάρτηση. Ο κινητήρας έχει απόδοση 110 ίππων και του χαρίζει καλές επιδόσεις, ενώ και σε αυτή την έκδοση το Golf διακρίνεται για την κορυφαία ποιότητα κατασκευής του, την πολύ καλή άνεση και ποιότητα κύλισης που παρουσιάζει καθώς και για την καλή οδική του συμπεριφορά. Στην έκδοση αυτή, ο εξοπλισμός είναι πλούσιος περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων 7 αερόσακους, ζάντες αλουμινίου, κλιματισμό και πολλές ηλεκτρικές ευκολίες. 

BMW 116d EfficientDynamics
Η Σειρά 1 της BMW στην έκδοση EfficientDynamics είναι ένα premium μοντέλο της μικρομεσαίας κατηγορίας, το οποίο δεν καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας. Η φιλοσοφία EfficienDynamics ενσωματώνει σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας, ανάκτηση ενέργειας στο φρενάρισμα, αυτόματη γρίλια αέρα μπροστά που κλείνει για καλύτερη αεροδυναμική, ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και κυρίως το ECO PRO mode πρόγραμμα που επιλέγει ο οδηγός μέσω του διακόπτη Driving Experience Control. Σε αυτή την έκδοση η BMW 116d εφοδιάζεται με τον 1,5 λίτρων TwinPower Turbo κινητήρα με απόδοση 116 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά -στην έκδοση αυτή- με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Η κορυφαία ποιότητα κατασκευής, η εξαιρετική οδική συμπεριφορά της -ούσα η μοναδική πισωκίνητη πρόταση της κατηγορίας-, το τεχνολογικά προηγμένο επίπεδο και ο πλούσιος εξοπλισμός, αποτελούν χαρακτηριστικά της Σειράς 1 της BMW και σε αυτή την πιο «οικολογική» έκδοσή της.  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
test center