25 φωτογραφίες »

DS 7 Crossback & Peugeot 3008

72.292 Επισκέψεις στο άρθρο

5. DS 7 Crossback E-Tense
Η λίστα μας ξεκινά με ένα μοντέλο που έχει ηγετικό ρόλο στην κατηγορία των premium. Το DS 7 Crossback συνδυάζει το στυλάτο design, την απαράμιλλη ποιότητα και τις υψηλές τεχνολογίες, πιστοποιώντας στην πράξη την προέλευσή του. Καθετί λιγότερο θα μας ξάφνιαζε, άλλωστε, διότι έχουμε να κάνουμε με την DS, την πολυτελή φίρμα του ομίλου PSA (νυν Stellantis).

Όσον αφορά τις προηγμένες τεχνολογίες, ειδικά στην plug-in hybrid έκδοση «E-Tense» η DS πέτυχε πλήρως τον στόχο της. Ένας κινητήρας βενζίνης, δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) και μια μπαταρία τοποθετούνται κάτω από το υπέρκομψο αμάξωμα του DS 7 Crossback και προσφέρουν επιδόσεις, οικονομία και τετρακίνηση. Στις μετρήσεις που πραγματοποιήσαμε, το γαλλικό SUV καταναλώνει 6,1 λτ./ 100 χλμ., τιμή εξαιρετική αν υπολογίσουμε την μάζα του και τις ταχύτητες που μπορεί να «πιάσει». Σε επίπεδο αυτονομίας, μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά περίπου 50 χιλιόμετρα, καλύπτωντας αποκλειστικά ηλεκτρικά την μετακίνησή μας προς και από την δουλειά.

4. Peugeot 3008 Hybrid 4 
Το λιοντάρι της Peugeot «πριζώνεται», αποκτά plug-in υβριδική τεχνολογία, αλλά διατηρεί τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα που το ξεχωρίζουν στην κατηγορία των C-SUV. Η εμφάνισή του στην συγκεκριμένη έκδοση είναι σε κυρίαρχο πλάνο, καθώς «παντρεύει» σπορ στοιχεία GT-Line σχεδίασης και εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες. Σε υψηλά επίπεδα κινείται και η ποιότητα του εσωτερικού, με premium σε εικόνα και ποιότητα χαρακτήρα καμπίνας.

Θα μπορούσε να πει κανείς, όμως, ότι το high-tech προφίλ και η plug-in υβριδική τεχνολογία ξεχωρίζουν περισσότερο στο Peugeot 3008 στην έκδοση Hybrid 4. Ο κλασικός PureTech βενζινοκινητήρας «συναντά» δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα και μία μπαταρία 13,2 kWh για ηλεκτρική αυτονομία 59 χιλιομέτρων. Παρά το αυξημένο βάρος του, μάλιστα, τόσο οι επιδόσεις αλλά κυρίως η αίσθηση τραβήγματος εντυπωσιάζουν. Με την χρήση και των δύο μονάδων ισχύος η μεικτή κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες ανέρχεται στα 6,0 λτ./100 χλμ., με μετακινήσεις εντός πόλεων να γίνονται ηλεκτρικά, ενώ στα ταξίδια και τις μεγαλύτερες αποστάσεις αναλαμβάνει δράση ο 1.600άρης PureTech.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

NEO TRAFIC
moto