Οpel Corsa

Όπως όλα τα αυτοματοποιημένα μηχανικά κιβώτια, έτσι και αυτό του Corsa αλλάζει σχέσεις και εντελώς αυτόματα και σειριακά.

Peugeot 208

Μηχανικό αυτοματοποιημένο: Πατάει μόνο του τον συμπλέκτη

49.541 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/4/2017

Οpel Corsa
To Opel Corsa στην πετρελαιοκίνητη έκδοση Color Edition 1,3 DTE με 95 ίππους προσφέρεται και με το αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο Easytronic 5 σχέσεων, όσες και με το χειροκίνητο (η έκδοση με το 6τάχυτο κιβώτιο προσφέρεται μόνο ως χειροκίνητη). Το κιβώτιο λειτουργεί και εντελώς αυτόματα και χειροκίνητα, αλλά οι αλλαγές είναι αρκετά αργές, ειδικά αν ο οδηγός δεν αφήνει το γκάζι και οι επιδόσεις υστερούν σε σχέση με το χειροκίνητο. Πάντως η λειτουργία είναι αρκετά ομαλή, ενώ το επιπλέον κόστος του κιβωτίου είναι μικρό.

Peugeot 208
Tόσο η 3θυρη, όσο καιη 5θυρη έκδοση Active Plus του Peugeot 208 με τον 1,2 PureTech κινητήρα των 82 ίππων είναι διαθέσιμες πέραν το χειροκίνητου 5 τάχυτου κιβωτίου και με ένα αυτοματοποιημένο, το οποίο ονομάζεται ETG. Σαφώς και εδώ υπάρχει ευκολία στην κίνηση μέσα στην πόλη, αλλά οι αλλαγές είναι αργές και οι επιδόσεις αρκετά υποδεέστερες από το χειροκίνητο, χωρίς όφελος σε κατανάλωση. Το ίδιο κιβώτιο έχει και η έκδοση 1,2 82 PS του DS3.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 3 σχόλια