Η EcoBoost έκδοση της Mustang διαθέτει την 4κύλινδρη εκδοχή των 2,3 λίτρων του μοτέρ, το οποίο αποδίδει 314 ίππους και 433 Nm.

  Ford Mustang

  134.842 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/1/2015

  Με μια ματιά

  Ανοιξη του 2015
  Για πρώτη φορά στην Ευρώπη
  Σε fastback και convertible εκδόσεις
  Με νέο 2,3 λτ. EcoBoost με 314 ίππους

  Η Ford θα λανσάρει για πρώτη φορά και στην Ευρώπη τη νέα 6η γενιά της Mustang που θα φέρει μεταξύ άλλων και έναν νέο 2,3 λτ. EcoBoost κινητήρα.

  Επιβλητική
  Οι σχεδιαστές της νέας Ford Mustang ξεκίνησαν από λευκό φύλλο χαρτί και δημιούργησαν δύο μοντέλα, fastback και convertible, που ενσαρκώνουν στην ουσία τα βασικά χαρακτηριστικά της Mustang. Πιο συγκεκριμένα, διακρίνεται από το χαμηλότερο ύψος της οροφής και το φαρδύτερο στήσιμο, ενώ τα νέα πιο «επιθετικά» φωτιστικά σώματα και η μεγάλη γρίλια στη μάσκα του μοντέλου, το καθιστά πιο επιβλητικό από ποτέ.

  Εσωτερικό για πιλότους
  Μεγάλα, σαφή όργανα εμφανίζουν τις πληροφορίες ακριβώς μπροστά από τον οδηγό σε μία ευρύχωρη καμπίνα με cockpit αεροπορικού τύπου, ενώ εργονομικοί διακόπτες και κουμπιά παρέχουν τον έλεγχο. Το πλάτος και η νέα πίσω ανάρτηση αυξάνουν την ευρυχωρία στην περιοχή των ώμων και των γοφών των επιβατών και δημιουργούν έναν πρακτικό χώρο αποσκευών.

  Σε μηχανικό επίπεδο, ο 2.3 EcoBoost της Mustang χρησιμοποιεί άμεσο ψεκασμό, μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων και υπερσυμπίεση για την παραγωγή ωφέλιμης ισχύος. Η πολλαπλή εισαγωγή και το κέλυφος του υπερσυμπιεστή πετυχαίνουν ισχύ 314 ίππων και ροπή 407 Nm. Ένα αυτόματο κιβώτιο διαθέτει χειριστήρια αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι (paddles), για όσους επιθυμούν να έχουν το δικαίωμα επιλογής μεταξύ άνεσης και ελέγχου.

  Επίσης, entry-level έκδοση της νέας Mustang φέρει κάτω από το «μυώδες» καπό της ένα V6 σύνολο 3,7 λίτρων, του οποίου η ισχύς είναι 303 ίπποι, ενώ η ροπή του ανέρχεται στα 379 Nm. Στην κορυφή της παλέτας τοποθετείται η 5λιτρη Mustang GT, της οποίας ο V8 κινητήρας έχει ισχύ 440 ίππων και ροπή 541 Nm. Αυτό σημαίνει πως το muscle car της Ford είναι ισχυρότερο από τους «εγχώριους» ανταγωνιστές του, όπως τα Chevrolet Camaro SS και Dodge Challenger R/T.

  Performance Pack
  Η Ford δημοσιοποίησε, επιπλέον, τα συστατικά που συνθέτουν το δυναμικό πακέτο Performance Pack, το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:
  • Επαναρυθμισμένη ανάρτηση
  • Χοντρότερη αντιστρεπτική ράβδο
  • Διαφορετικά ESP και ABS
  • Τροποποιημένο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης
  • Βελτιωμένο σύστημα ψύξης

  Επιπλέον, η Mustang EcoBoost Performance Pack διαθέτει τελική σχέση μετάδοσης 3.55:1, ενώ το αναβαθμισμένο σύστημα φρένων της φέρει δίσκους 352 χλστ. μπροστά και 330 χλστ. πίσω, οι οποίοι διαθέτουν 4πίστονες δαγκάνες. Οι τροχοί είναι 19 ιντσών και τα ελαστικά είναι της Pirelli.

  Το Performance Pack της Mustang GT προσθέτει επιπλέον ένα εμπρόσθιο splitter και φαρδύτερους τροχούς 19 ιντσών. Η τελική του σχέση μετάδοσης βρίσκεται στο 3.73:1, ενώ πίσω έχει τοποθετηθεί διαφορικό Torsen. Οι δίσκοι των φρένων έχουν διάμετρο 380 χλστ. μπροστά και 330 χλστ. πίσω, ενώ οι 6πίστονες δαγκάνες είναι της Brembo.

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ