Πλέον , οι εκδόσεις της i3 γίνονται από τρεις σε δύο, την απλή και την i3s που αποδίδει 184 άλογα και 270 Νm ροπής.

Tέλος για BMW i3 REx

3.695 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/10/2018

Mε ανακοίνωση της, η BMW έκανε γνωστό πως η έκδοση της i3 με range extender δεν θα διατίθεται πλέον. Μάθετε γιατί.

Μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί η ανακοίνωση της BMW που αναφέρει πως σταματάει άμεσα η παραγωγή της i3 στην έκδοση με range extender. Αυτό συνεπάγεται πως η i3 θα λογίζεται πλέον μόνο ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, αφού πλέον δεν θα διατίθενται καθόλου οι εκδόσεις με το δικύλινδρο μοτέρ βενζίνης που προσέφερε στο μοντέλο μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης.

Ο λόγος είναι ότι οι νέες εκδόσεις της i3 που παρουσιάστηκαν στο Παρίσι είναι σε θέση να προσφέρουν πλέον μεγαλύτερη αυτονομία, μιας και οι μπαταρίες έχουν πλέον χωρητικότητα 42,2 kWh από τα 33 kWh που ήταν πριν. Ως αποτέλεσμα, η αυτονομία αυξάνεται κατά 56 χλμ περίπου, φτάνοντας συνολικά τα 310 χλμ. Σημαντικό είναι να σημειώσουμε πως αν και οι εκδόσεις με range extender προσέφεραν αυτονομία έως 371 χλμ, το νούμερο αυτό βασίζεται στο παλιό και όχι πολύ αξιόπιστο τεστ ΝΕDC.
 
H ΒΜW στην ανακοίνωση της αναφέρει: «H i3 Range Extender θα σταματήσει να παράγεται και θα συνεχίσουμε μόνο με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Πιστεύουμε πως η ζήτηση όσο περνάει ο καιρός θα μεταφέρεται προς τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα».

Πλέον , οι εκδόσεις της i3 γίνονται από τρεις σε δύο, την απλή και την i3s που αποδίδει 184 άλογα και 270 Νm ροπής.

16 διαθέσιμα άρθρα για BMW  i3