Τι είναι το Elk Test;

75.806 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2018)

Τι είναι το ELK Test;
Στο ELK test, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ, πρέπει να αποφύγεις ένα εμπόδιο που πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά σου και να επιστρέψεις πάλι στη λωρίδα σου. Η διαδρομή είναι στενή, όσο η λωρίδα ενός επαρχιακού δρόμου. Έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα να διορθώσεις, όπως δεν υπάρχει και στην πραγματική ζωή. Αν το αυτοκίνητο χάσει έστω και ελάχιστα την πρόσφυση του, χτύπησες στο εμπόδιο ή στο πεζοδρόμιο ή στο αυτοκίνητο που έρχεται από απέναντι. Η δοκιμή γίνεται με 4 άτομα και τις αποσκευές τους.

Και τι διαφορά έχει αν ένα αυτοκίνητο μπορεί να «περάσει», για παράδειγμα, με 72 ενώ ένα άλλο με 74 χλμ./ώρα; Σιγά την διαφορά. Και όμως! Τι ρόλο παίζει εδω το ESP και τι τα λάστιχα; Πόσο καλά τα κατα φέρνουν τα  SUV που έχουν ψηλότερα το κέντρο βάρους;
 
Πώς θα γίνει η δοκιμή:
Σε όλα τα αυτοκίνητα η πρώτη δοκιμή θα γίνει με ταχύτητα 67 χλμ./ώρα, που την έχουμε επιλέξει γιατί εκτιμάμε ότι θα τα καταφέρουν όλα. Στην προσπάθεια αυτή, ανάλογα με την συμπεριφορά κάθε μοντέλου, ο οδηγός θα κάνει μια εκτίμηση της μέγιστης ταχύτητας με την οποία το μοντέλο μπορεί να ολοκληρώσει τη δοκιμή. Για παράδειγμα 70-72 χλμ./ώρα.
Η δεύτερη προσπάθεια θα γίνει με το πάνω όριο της εκτίμησης του οδηγού. Στο παράδειγμα μας με 72 χλμ./ώρα.
Αν η προσπάθεια είναι πετυχημένη, θα γίνει 3η (ή και 4η ) προσπάθεια με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, αν είναι αποτυχημένη με μικρότερη.
 
Η δοκιμή θα γίνει με βενζινοκίνητα μοντέλα.
Από τις 3 εκδόσεις εξοπλισμού που έχουν όλα τα μοντέλα, διαλέξαμε την μεσαία, αφού αυτή είναι που κάνει τις περισσότερες πωλήσεις. Κάποια από τα μοντέλα της δοκιμής έχουν λάστιχα 1" μεγαλύτερα, από αυτά που φοράει η μεσαία έκδοση, ενώ ένα μοντέλο είναι τετρακίνητο. Στα μοντέλα με τις μεγαλύτερες ζάντες θα αφαιρέσουμε 1,5 χλμ./ώρα από την επίδοση τους, αφού τόσο περίπου κερδίζουν στη δοκιμή αυτή σε σχέση με την μεσαία έκδοση εξοπλισμού, που έχουν όλα τα άλλα μοντέλα, ενώ το τετρακίνητο μοντέλο θα δεχτεί «ποινή» 2,5 χλμ./ώρα (όσο δηλαδή υπολογίζεται ότι θα έκανε η δικίνητη έκδοση).
 
Τι βλέπετε στο LIVE
Σήμερα, στις 18:30 πραγματοποιήθηκε η LIVE μετάδοση του ELK Test στο Facebook και την ιστοσελίδα του autotriti.gr!
Δείτε στις επόμενες «σελίδες» όλες τις προσπάθειες Live στο Facebook, μέσα από το αυτοκίνητο.
Σε κάθε προσπάθεια, ο οδηγός, αλλά και οι επιβάτες του πίσω καθίσματος, σχολιάζουν την συμπεριφορά του αυτοκινήτου και του ESP, ενώ βλέπουμε στην ειδική οθόνη την ταχύτητα του αυτοκινήτου.
Όλα τα σχόλια του οδηγού και των επιβατών θα γράφονται κανονικά και στην ροή του LIVE στο autotriti.gr, όπου θα ανεβαίνουν videos και φωτογραφίες κάθε μοντέλου.

LIVE στη σελίδα του Auto Τρίτη στο Facebook μέσα από το κάθε αυτοκίνητο, με σχολιασμό από τον οδηγό μετά την κάθε προσπάθεια! Κάντε like στην σελίδα για να σας έρθει ειδοποίηση μόλις ξεκινήσει η μεγάλη δοκιμή!

LIVE και στο autotriti.gr, με σχολιασμό, βίντεο και φωτογραφίες!

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
moto