To πρωτότυπο Μustang Lithium.

To πρωτότυπο Μustang Lithium.

Θέμα χρόνου o ερχομός της ηλεκτρικής Mustang

2.080 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2019)

Καθαρά θέμα χρόνου είναι να προχωρήσει η Ford στην κατασκευή μιας αμιγώς ηλεκτρικής Ford Mustang.

Η απόφαση της Ford να παρουσιάσει το ηλεκτρικό της crossover κάτω από την ονομασία Mustang Mach-E δεν ενθουσίασε τους πιστούς φίλους της φίρμας, ωστόσο φαίνεται πως οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Mustang είναι πολύ πιθανό να στεναχωρηθούν ακόμα περισσότερο. Ο λόγος είναι ότι μετά την ηλεκτρική Mach-E, η Ford βλέπει με καλό μάτι να παρουσιάσει μια αμιγώς ηλεκτρική Mustang coupe.

Ο Joe Hinrichs, υψηλόβαθμο στέλεχος της Ford, σε δηλώσεις που έκανε σε αμερικανικά μέσα αποκάλυψε πως «η ηλεκτρική Mustang δεν θα έρθει στο άμεσο μέλλον, αλλά πιθανότατα θα συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως η Ford παρουσίασε στην SEMA την Mustang Lithium των 900 ίππων και των 1.355 Nm ροπής χάρη στον Phi-Power ηλεκτρικό κινητήρα και το ηλεκτρικό σύστημα 800 Volt της Webasto με τεχνολογία EVDrive Technology.  Aξίζει να σημειωθεί πως τα 800 Volt είναι διπλάσια τάση σε σχέση με αυτή που βρίσκουμε στα περισσότερα ηλεκτρικά παραγωγής με την φίρμα να κάνει επίσης λόγο πως αυτό επιτρέπει στο ηλεκτρικό σύστημα να είναι πιο ελαφρύ, ισχυρότερο και να παράγει λιγότερη θερμοκρασία.

Μέχρι αυτή την στιγμή, δεν υπάρχουν αναφορές πως η Ford έχει αναπτύξει μια τέτοια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση για ευρεία παραγωγή αλλά υπάρχουν πληροφορίες πως βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη μια υβριδική έκδοση.

Ο πρόεδρος Ανάπτυξης Προϊόντων και Πωλήσεων, κ. Hau Thai-Tang δήλωσε για την Mustang Lithium πως «είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εμάς, μαζί με την Webasto, να αποδείξουμε πως τα ηλεκτρικά κινητήρα σύνολα μπορούν να προσφέρουν αντίστοιχες επιδόσεις με τα σπορ μοντέλα που ήδη γνωρίζουν και αγαπούν».
 

NEO TRAFIC
moto