Τιμές νέου Volvo V60 στην Ελλάδα

8.959 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2018)

Το νέο Volvo V60, το μεσαίο βάγκον της premium φίρμας, ξεκινά την εμπορική του πορεία στη χώρα μας έχοντας στο δυναμικό του τρεις κινητήρες βενζίνης και ισάριθμους diesel, αλλά και τρία επίπεδα εξοπλισμού.

Η έννοια οικογενειακό αυτοκίνητο για τη Volvo είναι άμεσα συνυφασμένη με τα μεγάλα στέισον βάγκον αμαξώματα. 'Ενας εκ των άξιων αντιπροσώπων της μάρκας σε αυτή την κατηγορία είναι και το νέο V60 το οποίο έχουμε οδηγήσει στο παρελθόν στους δρόμους της Ισπανίας, που κάνει την πρεμιέρα του στην εγχώρια αγορά.

Αρχικά, σημειώνουμε πως, το νέο V60 θα προσφέρεται στη χώρα μας σε τρία επίπεδα εξοπλισμού: Momentum, Inscription και R-Design έχοντας στην παλέτα των μηχανικών συνόλων έναν κινητήρα βενζίνης (σ.σ. θα προστεθούν άλλοι δύο οσονούπω) και δύο ντίζελ. Αναφορικά με τις τιμές του μοντέλου, στη βάση της γκάμας συναντούμε τον D3 πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,0 λτ. με ισχύ 150 ίππων που τιμάται από 44.928 ευρώ, ενώ στο επόμενο σκαλοπάτι βρίσκεται ο εξίσου δίλιτρος D4 των 190 ίππων με τιμές που αρχίζουν από τις 51.324 ευρώ.
 

Στη βενζίνη, προς το παρόν, βρίσκει κανείς την έκδοση με τον Τ6 κινητήρα που αποδίδει 310 άλογα, το κόστος κτήσης της οποίας ξεκινά από τις 54.648 ευρώ, ενώ στην κορυφή της γκάμας του νέου V60 τοποθετούνται δύο εκδόσεις με υβριδική Plug-In τεχνολογία και τετρακίνηση AWD T8 Twin Engine με απόδοση 390 ίππων και T6 Twin Engine με απόδοση 340 ίππων, που θα διατεθούν λίγο αργότερα. Σε ό,τι αφορά τη μετάδοση, οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις είναι διαθέσιμες με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων, ενώ οι υπόλοιπες εκδόσεις προσφέρονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων.

Έπειτα,  σε επίπεδο εξοπλισμού ασφαλείας αξίζει να αναφερθεί πως, το νέο Volvo V60 εξοπλίζεται μεταξύ άλλων με τα προηγμένα συστήματα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο (Run-Off Road Mitigation), αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα (Oncoming Lane Mitigation), αποφυγής ή μετριασμού συγκρούσεων με οχήματα που έχουν εισέλθει στη λωρίδα του (Oncoming Mitigation by Braking) τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ανθρώπν της μάρκας, λειτουργούν ως «ηλεκτρονικός συνοδηγός» σε κρίσιμες συνθήκες προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στον οδηγό. Επιπλέον, στον προαιρετικό εξοπλισμό του V60 προσφέρονται τα συστήματα Volvo τελευταίας γενιάς: Adaptive Cruise Control με σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, IntelliSafe Surround το οποίο συνδυάζει σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων BLIS (Blind Spot Information System), Rear Collision Warning και Cross Traffic Alert με αυτόματο φρενάρισμα.

Τέλος, σημειώνουμε πως, το νέο V60 βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα SPA της Geely-Volvo, από την οποία το μοντέλο επωφελείται ευρυχωρίας και άνεσης, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας. Στο πεδίο των διαστάσεων, το νέο V60 είναι 117 χλστ. μεγαλύτερο σε μήκος από το XC60 αγγίζοντας τα 4.761 χλστ. με το μεταξόνιο να υπολογίζεται στα 2.872 χλστ.. Η αύξηση των διαστάσεων μεταφράζεται σε μεγάλο χώρο αποσκευών συνολικού όγκου από 529 έως και 1.364 λτ. (με όρθια και αναδιπλωμένα τα καθίσματα αντίστοιχα).

PEIRAIOS LEASING
NISSAN