To Hyundai Tucson διαθέτει το χαμηλότερο κόστος συντήρησης για την πρώτη πενταετία, ανάμεσα στα best seller C-SUV της αγοράς, τόσο στα βενζινοκίνητα, όσο και στα diesel μοντέλα.

Το Dacia Duster πέρα από την προσιτή τιμή αγοράς, έχει και πολύ προσιτό service, όντας από τα πιο οικονομικά μοντέλα.

Το Nissan Qashqai, το Νο.1 μοντέλο σε πωλήσεις στην κατηγορία του εδώ και αρκετά χρόνια, διαθέτει τα μεγαλύτερα διαστήματα χιλιομέτρων ανάμεσα στα service του, τα οποία φτάνουν τα 30.000 χλμ..

Συμπέρασμα

134.999 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2019)

1.To Hyundai Tucson έχει το φθηνότερο service 
Παρατηρώντας τους συγκεντρωτικούς πίνακες με τα κόστη συντήρησης των δέκα μοντέλων, αυτό με τη φθηνότερη συντήρηση στην 5ετία είναι το Hyundai Tucson, τόσο στα βενζινοκίνητα, όσο και στα μοντέλα diesel.

Η έκδοση βενζίνης θα σας στοιχίσει στην πενταετία συνολικά 574 ευρώ, σχεδόν 70 ευρώ λιγότερα από το δεύτερο Skoda Karoq 1,0 116 PS που έχει συνολικό κόστος 645 ευρώ. Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 700 ευρώ θα συναντήσουμε και το Dacia Duster 1,3 130 PS με 670 ευρώ.

Αντίστοιχα και η υβριδική diesel έκδοση του Tucson είναι η οικονομικότερη στη συντήρηση, με 639 ευρώ για 6 χρόνια μάλιστα. Μόλις 7 ευρώ πιο ακριβά θα σας κοστίσει η συντήρηση του Dacia Duster 1,5d 115 PS. Τέλος και στις εκδόσεις πετρελαίου το Karoq είναι από τα πιο οικονομικά με το πακέτο Long Life για τα 5 πρώτα χρόνια να κοστίζει 655 ευρώ. 

2.To Tucson έχει και τα πιο οικονομικά ανταλλακτικά 
Στο θέμα μας υπολογίσαμε και το κόστος ανταλλακτικών, λαμβάνοντας υπΆ όψιν αυτά που είναι πιο πιθανό να αλλαχθούν μέσα στην 5ετία. 

Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως μέρη όπως η μπαταρία και ο δίσκος του συμπλέκτη θα χρειαστούν αλλαγή. Εξάλλου ίσως σε κάποιες από τις περιπτώσεις που χρειαστεί αλλαγή να καλύπτεστε από την εγγύηση.

Με αυτά τα δεδομένα το πιο οικονομικό μοντέλο αποδεικνύεται το Hyundai Tucson, του οποίου το κόστος αλλαγής των ανταλλακτικών (τακάκια, δισκόπλακες, σύστημα δίσκο/πλατώ και μπαταρία) για την έκδοση βενζίνης ανέρχεται στα 655 ευρώ. 

3.Nissan Qashqai και Opel Grandland X με τα πιο αραιά διαστήματα service 
Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και τα διαστήματα μεταξύ των προγραμματισμένων service. Γιατί αν κάποιος κάνει 25.000 χλμ. το χρόνο και ο κατασκευαστής ορίζει προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης ανά 15.000 χλμ., τότε το συνολικό κόστος σίγουρα θα ανέβει αρκετά.
Τα μοντέλα που έχουν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανάμεσα στα service είναι τα Nissan Qashqai και Opel Grandland X με 30.000 χλμ. το καθένα, ενώ τα Peugeot 3008 και Mercedes GLA έχουν 25.000 χλμ.. 
Αυτό μάλιστα δικαιολογεί απόλυτα το γεγονός πως αυτά τα μοντέλα είναι προς τις τελευταίες θέσεις του πίνακα, καθώς όπως καταλαβαίνετε είναι και αυξημένες οι ανάγκες σε συντήρηση λόγω των περισσότερων χιλιομέτρων. 

4. Μικρή η διαφορά κόστους ανάμεσα σε βενζίνη και diesel
Ένα σημαντικό συμπέρασμα που βγάζουμε επίσης είναι πως τα συνολικά κόστη συντήρησης ανάμεσα στις εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου είναι παραπλήσιο. Σε γενικές γραμμές βλέπουμε πως στα ίδια μοντέλα οι εκδόσεις πετρελαίου έχουν ακριβότερο service κατά μερικές δεκάδες ευρώ, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που οι εκδόσεις βενζίνης είναι ακριβότερες. 

5. Η συντήρηση των SUV μπορεί να είναι και φθηνότερη από αυτή των μικρών
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως ενώ θα περιμένατε το συνολικό κόστος της συντήρησης ενός SUV θα είναι αρκετά πιο ακριβό από αυτό των μικρών μοντέλων, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σε σύγκριση με τις τιμές των μικρών μοντέλων που είδαμε στο T27/2019, συγκρίνοντας μοντέλα της ίδιας μάρκας, βλέπουμε πως σε αρκετές περιπτώσεις τα μικρά μοντέλα κοστίζουν περισσότερο, με τη διαφορά να είναι ακόμα και πάνω από 100 ευρώ. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι τιμές των service αφορούν τα επίσημα ποσά που λάβαμε από τις κεντρικές αντιπροσωπείες των εταιρειών και αφορούν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να υπάρξουν αποκλίσεις στις παραπάνω τιμές ανάμεσα στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.
Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να «τρέχουν» προωθητικά προγράμματα από τις εταιρείες που μπορεί να προσφέρουν μειωμένες τιμές και προσφορές.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

PEIRAIOS LEASING
OPEL