Τι καίνε πραγματικά 13 νέα μικρά βενζινοκίνητα Crossover στον αυτοκινητόδρομο; Η απάντηση στις «σελίδες» που ακολουθούν.

Οι σύγχρονοι βενζινοκινητήρες βοηθούν στην οικονομία ακόμη κι αν μιλάμε για crossover μοντέλα.

Σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση παίζει η αεροδυναμική αντίσταση.

Λόγω ύψους τα crossover δεν μπορούν να έχουν κορυφαία αεροδυναμική και στην πράξη η κατανάλωση αυξάνεται αισθητά όσο αυξάνεται η ταχύτητα.

Το μεγάλο στριπτίζ σε 13 μικρά SUV

109.809 Επισκέψεις στο άρθρο

Δεκατρία μικρά βενζινοκίνητα crossover τα βγάζουν όλα στη φόρα! Πόσο «πίνουν»; Σχεδόν 200 μετρήσεις κατανάλωσης από τα 80 μέχρι τα 140 χλμ./ώρα. Μπορείς να οδηγείς χωρίς… ενοχές ακόμη και με ένα crossover; Πόσο ασφαλές είναι το καθένα από αυτά; Ό,τι χρειάζεσαι για να αποφασίσεις ποιο θα πάρεις!

«Πόσο καίει το αυτοκίνητό μου όταν ταξιδεύω με 120, 130, 140 χλμ./ώρα;» μας ρωτούσαν πολλοί αναγνώστες όταν κάναμε τα μεγάλα θέματα οικονομίας με τα diesel. Πλέον, ρωτούν επίμονα για τη βενζίνη μιας και η μόδα του diesel πέρασε και που, όπως δείχνουν τα πράγματα, «τελειώνει» γενικότερα.

Από την άλλη, αυτή τη στιγμή τα μικρά crossover είναι η πιο «καυτή» κατηγορία στην αγορά. Βέβαια βενζίνη και crossover είναι συνδυασμός που συνήθως τρομάζει τον καταναλωτή μιας και έχει λόγω ύψους και μέτριας αεροδυναμικής η κατανάλωση έχει την τάση να φτάνει «στο Θεό». Μύθος ή αλήθεια; Ποιο είναι το όριο μεταξύ τους; 

Μιλώντας όμως για όρια ήρθε στο φως και ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον ζήτημα. Ποιο είναι το όριο των σύγχρονων Crossover στην απαιτητική δοκιμασία αποφυγής κινδύνου; Ή με πιο απλά λόγια, με πόσα μπορεί να στρίψει ένα μικρό Crossover όταν ο οδηγός του συναντήσει κάποιο εμπόδιο αναπάντεχα;

«Ξεγυμνώσαμε», λοιπόν, 13 μικρά SUV και σας δίνουμε τις απαντήσεις για... όλους και για όλα στο μεγάλο «στριπτίζ»!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center