Το τετρακίνητο Mazda CX-30 διασχίζει το Καζακστάν

2.481 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2020)

Τη χρονιά του εορτασμού των 100ών της γενεθλίων, η Mazda διοργάνωσε μία ακόμα οδηγική περιπέτεια.

Το Mazda CX-30 με το all-wheel drive σύστημα i-Activ δοκιμάστηκε για πάνω από 800χλμ. διασχίζοντας το ανατολικό Καζακστάν μέχρι τα σύνορα με την Κίνα, σε μία διαδρομή που περιλάμβανε και κομμάτια από το θρυλικό ‘δρόμο του μεταξιού', εξερευνώντας την άγρια ομορφιά των απομακρυσμένων περιοχών της κεντρικής Ασίας.
 
Χάρη στο πρόσφατα εξελιγμένο σύστημα ελέγχου και τις νέες τεχνολογίες περιορισμού των τριβών, το σύστημα i-Activ AWD της Mazda προσφέρει μια εκλεπτυσμένη και σταθερή οδήγηση σε οποιαδήποτε οδηγική κατάσταση, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει πραγματική οικονομία καυσίμου, σχεδόν ισοδύναμη με ένα όχημα με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης της Mazda έχει εμπλουτιστεί με τη λειτουργία «ανίχνευσης κατακόρυφου φορτίου» και στους τέσσερεις τροχούς, και λειτουργεί σε συνδυασμό με το GVC (G-Vectoring Control) για τον έλεγχο της κατανομής της ροπής μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών, ενισχύοντας το βαθμό πρόσφυσης ανεξάρτητα από τον τρόπο και τις συνθήκες οδήγησης. Μειώνει επίσης σημαντικά τις μηχανικές απώλειες και συμβάλλει στη βελτίωση της κατανάλωσης.

Πρόκειται για ένα σύστημα τετρακίνησης που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει πραγματική ευελιξία. Η άνω των 800 χιλιομέτρων διαδρομή Epic Drive προσέφερε έναν πραγματικό συνδυασμό συνθηκών οδήγησης υποβάλλοντας το CX-30 και το συγκεκριμένο σύστημα σε κάθε είδος δοκιμασία - από δρόμους πόλης και μοντέρνους αυτοκινητόδρομους, μέχρι δρόμους με αλλεπάλληλες στροφές και off-road χωματόδρομους.

Τα Mazda CX-30 ολοκλήρωσαν με ευκολία το Epic Drive του Καζακστάν, αποδεικνύοντας την προσαρμοστικότητα του πρόσφατου SUV της Mazda και τις δυνατότητες του συστήματος i-Activ AWD.  Σε όλη τη γκάμα των SUV Mazda CX-30 και Mazda CX-5 και του Mazda3 hatchback, το σύστημα i-Activ 4WD προσφέρει την ασφάλεια και τη σιγουριά της τετρακίνησης όταν το απαιτούν οι συνθήκες.
 

NEO TRAFIC
Audi