Σε περίπου ένα χρόνο από τώρα θα κάνει την εμφάνισή της η έκδοση της νέας Aston Martin Vantage που θα είναι εξοπλισμένη με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Τότε θα έρθει η χειροκίνητη Vantage

4.895 Επισκέψεις στο άρθρο (20/7/2018)

Σε περίπου ένα χρόνο από τώρα θα κάνει την εμφάνισή της η έκδοση της νέας Aston Martin Vantage που θα είναι εξοπλισμένη με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Την είδηση αυτή γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο επικεφαλής μηχανικός της εταιρείας, Matt Becker, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως η σύνδεση του V8 κινητήρα με το νέο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων δεν είναι τόσο απλή δουλειά όσο ακούγεται.
 
«Ο κινητήρας AMG 4.0 λίτρων δεν συνοδεύεται από κανένα χειροκίνητο κιβώτιο πουθενά στον κόσμο, οπότε αυτό εμείς το βλέπουμε ως πρόκληση. Το λογισμικό δεν υπάρχει έτσι πρέπει να δημιουργήσουμε το δικό μας λογισμικό. Το σύστημα κίνησης δεν υπάρχει έτσι πρέπει να δημιουργήσουμε το δικό μας. Είναι πολύ περίπλοκο, αλλά μας αρέσει μία ακόμα πρόκληση».
Από κει και πέρα συνεχίζοντας τις δηλώσεις του στα ξένα μέσα ο Becker σημείωσε πως «μπορούμε να κατασκευάσουμε πιο ακραίες εκδόσεις. Έχουμε τη δυνατότητα για αυτό». Ίσως αυτά τα λόγια του Becker να σημαίνει την κατασκευή μιας πιο ισχυρής έκδοσης AMR, η οποία θα πάρει κάτω από το καπό τον V12 5,2 λίτρων κινητήρα.
 
Περισσότερες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο η βρετανική μάρκα συνεχίζει να αντικαθιστά τα παλιά της μοντέλα με καλύτερα, κάτι το οποίο σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικό είναι απόρροια της νέας πλατφόρμας, η οποία «όσο πιο πολύ την επεξεργάζονται οι μηχανικοί, βγάζουν ολοένα και περισσότερα συμπεράσματα για το τι χρειάζεται προκειμένου να δημιουργηθούν καλύτερα μοντέλα».

Toyota
test center