Νέες πληροφορίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας που θέλουν τη Volvo να μην εφοδιάζει με ντίζελ κινητήρες το επερχόμενο S60. (Εικόνα: Ψηφιακά επεξεργασμένη πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή)

Η προσοχή της Volvo φαίνεται πως θα στραφεί σε ηλεκτρικά σύνολα στο μέλλον.

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα του νέου Volvo S60 χωρίς καμουφλάζ.

Xωρίς diesel το νέο S60

Διαβάστηκε από 3992 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/5/2018
 

Xωρίς κινητήρες πετρελαίου θα προσφερθεί το νέο S60 μετά από επιλογή της μάρκας να κόψει σταδιακά από την γκάμα της τα diesel μοτέρ. Δείτε πού στρέφει την προσοχή της η εταιρεία.

Το περασμένο έτος, ο CEO της Volvo κ. Hakan Samuelsson είχε αποκαλύψει ότι η μάρκα θα σταματήσει να αναπτύσσει καινούριους κινητήρες diesel και πλέον φαίνεται πως η φίρμα αρχίζει να τους «κόβει» και από την γκάμα της.

Σε δηλώσεις του στους Financial Times, ο Samuelson σημείωσε τώρα ότι το νέο S60 που θα παρουσιαστεί στο μέλλον δεν θα προσφερθεί με κάποιο πετρελαιοκινητήρα και αντί αυτού η μάρκα θα στρέψει ακόμα περισσότερο την προσοχή της στην ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων εκδόσεων με σκοπό αυτές να αποτελέσουν το 50% των πωλήσεων της μέχρι το 2025. Ο ίδιος σημείωσε: «Δεν λέμε ότι το diesel είναι πιο βρώμικο, αλλά είναι πιο περίπλοκο και ακριβό», θέλοντας να δείξει ότι πλέον είναι πιο δύσκολο για την Volvo να κατασκευάσει κινητήρες πετρελαίου που θα είναι σύμφωνοι με τα νέα όρια, ενώ και το κόστος για να γίνει αυτό είναι σημαντικό.
 
O Samuelson πάντως αναγνώρισε ότι τα diesel μοτέρ έχουν το πλεονέκτημα της μικρότερης κατανάλωσης καυσίμου σε σχέση με τους κινητήρες βενζίνης, αν και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η ήπια υβριδική τεχνολογία μπορεί να κάνει τους κινητήρες βενζίνης αρκετά πιο οικονομικούς από ό,τι είναι σήμερα.

Το νέο S60 φαίνεται λοιπόν πως θα εξοπλιστεί μόνο με κινητήρες βενζίνης Τ5 και Τ6 ενώ αναμένεται να προσφερθούν και δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις των 340 και 390 ίππων. Περισσότερες πληροφορίες αναμένουμε σύντομα.

Tags: VOLVO S60
 

VOLVO S60 - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • Μα που να το βρεί το diesel...αγάπη μου η VOLVO

    Είναι γνωστό ότι οι μικροί κινητήρες diesel της VOLVO ήταν της Peugeot-Citroen. Οι μεγαλύτερης κυβισμού δεν το γνωρίζω. Σίγουρα πάντως η VOLVO δεν θέλει να ρίξει χρήματα για την εξέλιξη κινητήρων diesel. Για να το κάνεις πρέπει να έχεις την τεχνογνωσία... Κάτσε να έρθουν Ευρώπη τα υβριδικά diesel και θα δείτε μετά τα βενζινοκίνητα και τα υβριδικά ή plug-in τι πωλήσεις θα έχουν......τότε η Volvo μάλλον θα το ξανασκεφτεί

      1
  • περισσότερα σχόλια