Το νέο Range Rover Evoque θα είναι ένας από τους άσσους στο μανίκι της Jaguar Land Rover για την σταδιακή σταθεροποίηση και άνοδο της μάρκας.

Υποβάθμιση για τη Jaguar Land Rover

3.772 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2018)

Υποβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα της Jaguar Land Rover από την S&P Grobal Ratings. Δείτε ποιοι παράγοντες συνετέλεσαν σε αυτή την αλλαγή, αλλά και τι επιφέρει στην μητρική Tata Motors.

Η Standard & Poor΄s Financial Services, μια χρηματοοικονομική εταιρεία με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, αξιολόγησε εκ νέου την πιστοληπτική ικανότητα της Tata Motors και της Jaguar Land Rover χθες, ημέρα Τρίτη, βάσει των χαμηλότερων από τα προσδοκώμενα κερδών της τελευταίας. Η χρηματική ανταποδοτικότητα της βρετανικής φίρμας έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό λόγω των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και Αμερικής, της σταδιακής αποστροφής από τα ντίζελ μοντέλα στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και το περίφημο Brexit.
   
Σημειώνουμε πως, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Automotive News, η S & P μείωσε για δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο πεντάμηνο τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Tata Motors και την πιστοληπτική διαβάθμιση της στις αμερικανικές τράπεζες από BB σε BB-. Παράλληλα, η βαθμολογία του ινδικού κολοσσού στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας συνεχίζει να είναι υπό καθεστώς πιστωτικής παρακολούθησης, πράγμα που σημαίνει πως ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα μέσα στους επόμενους μήνες.

Έπειτα, αξίζει να αναφερθεί πως, η Tata Motors σημείωσε απώλειες της τάξεως των 141,8 εκατ. δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο και προχώρησε στη δημιουργία ενός πλάνου για τη JLR με ονομασία «Project Charge» το οποίο περιλαμβάνει περικοπές κόστους και βελτιώσεις ταμειακών ροών κατά 2,5 δις λίρες Αγγλίας.

Τέλος, σημειώνουμε πως, το στρατόπεδο της JLR προβλέπει σταδιακή άνοδο των εσόδων, κάτι που θα επιτευχθεί μέσω της εμπορικής πορείας του νέου Range Rover Evoque, της πρόσφατα λανσαρισμένης ηλεκτρικής Jaguar I-Pace και του επερχόμενου νέου Land Rover Defender.

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto