3+1 «παράδεισοι» για Αγ. Βαλεντίνου

13347 Επισκέψεις στο άρθρο

Αναζητάς τον τέλειο προορισμό για μια ρομαντική εξόρμηση με το ταίρι σου; 3+1 «παράδεισοι» σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις.

Τσαγκαράδα: Για ρομάντζο στο Πήλιο
Κτισμένη σε υψόμετρο πεντακοσίων μέτρων, η Τσαγκαράδα, ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου σας προκαλεί να δείτε από ψηλά το σημείο όπου τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου ακουμπούν στη γραμμή του ορίζοντα. Παραδοσιακά αρχοντικά μισοκρυμμένα πίσω από πυκνή βλάστηση, λιθόκτιστα καλντερίμια, πλακόστρωτες πλατείες με υπεραιωνόβια πλατάνια να κοσμούν το κέντρο τους και ζεστά, παραδοσιακά καφενεία να σερβίρουν ελληνικό καφέ στη χόβολη και ντόπιο τσίπουρο συνθέτουν την εικόνα ενός χωριού ξεχασμένου στο χρόνο. Αυτό, όμως, που πραγματικά κλέβει την παράσταση στην Τσαγκαράδα είναι η μαγευτική φύση με τα καταπράσινα δάση όλο τρεχούμενα νερά που την περιβάλλει.



Πολύχρωμες αναμνήσεις στην Ορεινή Κορινθία
Μια βόλτα στα σοκάκια της Γκούρας, ενός από τα κεφαλοχώρια της Ορεινής Κορινθίας, είναι σίγουρα μια εμπειρία που πρέπει να κάνει ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Απολαύστε μια σοκολάτα ή ένα τσίπουρο στα παραδοσιακά καφενεία του χωριού, αφήστε τη φύση να σας παρασύρει και δημιουργήστε στιγμές που θα θυμάστε για πάντα. Σε συνδυασμό με την επίσκεψη στις μαγευτικές λίμνες Δόξα και Τσιβλού, οι οποίες έχουν περίοπτη θέση στους ταξιδιώτες που αγαπούν την φύση και ξέρουν από κρύο, η εκδρομή σας στην Ορεινή Κορινθία θα σας χαρίσει τις πιο γλυκές και πολύχρωμες αναμνήσεις.



Βυτίνα: Το πιο ρομαντικό χωριό της Ελλάδας
Η Βυτίνα είναι ιδανικός προορισμός για ατέλειωτους περιπάτους. Κατάφυτη, με τρεχούμενα νερά αλλά και με πάρκα ιδανικά για στιγμές ρομαντισμού και relax. Η περιοχή με το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 προσκαλεί τους απανταχού περιπατητές για διαδρομές στην αγκαλιά της μητέρας φύσης. Διαθέτει αρχιτεκτονική που εκπλήσσει και ανθρώπους γεμάτους καλοσύνη και λατρεία για την περιοχή τους. Ξεκινήστε την περιήγησή σας από τον κατάφυτο «δρόμο της αγάπης» που θεωρείται μια must βόλτα για τα ερωτευμένα ζευγαράκια και εν συνεχεία επισκεφθείτε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη με τη μεγαλύτερη παράδοση στον χώρο των εκδόσεων, τα ιστορικά έντυπα και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.



Ζαγοροχώρια: Για «πέτρινη» διαμονή και ρομαντικά άγριο τοπίο
Λίγες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης μακριά από τη φασαρία της πόλης θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε στα Ζαγοροχώρια. Το ειδυλλιακά άγριο τοπίο της περιοχής δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για ένα ρομαντικό Weekend. Δάση αλλά και ξερές κορυφές, πεντακάθαρα ποτάμια όπως ο Βοϊδομάτης αλλά και αλπικές λίμνες, όπως οι δρακόλιμνες. Η περιοχή προσφέρεται ιδανικά για ατελείωτο ρομαντικό sight seeing και περπάτημα. Το φυσικό τοπίο από μόνο του αποτελεί αξιοθέατο, αφού αν επιλέξετε να περιηγηθείτε είτε με τα πόδια είτε με άλογο η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη.