Οία-Σαντορίνης

Βωλάξ-Τήνος

Aνεμόμυλοι-www.mykonostour.gr

Πάρος

4 Διάσημα «σημεία» των Κυκλάδων

4797 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανακάλυψε τα σημεία-κράχτης των Κυκλάδων, που θέλουν να τα επισκεφτούν όλοι. Πήγαινε σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς κυκλαδίτικες τοποθεσίες και κάνε αξέχαστες διακοπές.

 
Οι Κυκλάδες είναι αγαπημένος προορισμός εκατομμυρίων επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Νησιά μεγαλύτερα, μικρότερα όλα έχουν τη δική τους ομορφιά και κάτι ξεχωριστό να σου προσφέρουν αναλόγως το γούστο σου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια διάσημα χαρακτηριστικά των κυκλαδίτικων νησιών που τα κάνει πόλο έλξης!

Σαντορίνη, το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Οίας και το  τρομερό της ηφαίστειο αποτελεί σημείο αναφοράς για το νησί.
Η διαδρομή από το Ημεροβίγλι μέχρι την Οία είναι περίπου εννιά χιλιόμετρα. Το χωριό είναι παγκόσμια διάσημο για το μοναδικό του ηλιοβασίλεμα. Η Οία χωρίζεται σε δυο γειτονιές. Η μία είναι προς την καλντέρα, όπου είναι εκεί που διέμεναν οι αγρότες και οι ναυτικοί του νησιού. Η άλλη είναι η γειτονιά όπου βρίσκεται η πλειονότητα από τις νεοκλασικές κατοικίες των πλοιοκτητών και τα σπίτια των καπεταναίων. Ακόμη, πως δεν θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε το Ηφαίστειο της Σαντορίνης και την μακρά ιστορία, που το διακρίνει.
Τήνος,  στο ξακουστό χωριό Βωλάξ υπάρχουν «υπερφυσικοί» στρογγυλοί γρανίτες, που δημιουργούν μία εξωπραγματική εικόνα.

Η Βωλάξ είναι ένα μικρό χωριό των Κυκλάδων και συγκεκριμένα βρίσκεται στην ενδοχώρα της Τήνου. Έχει πρωταγωνιστήσει σε  θρύλους  με  πτώσεις μετεωριτών, πετροπόλεμους γιγάντων, ηφαιστειακές εκρήξεις και καταστροφικούς σεισμούς. Όσο και να φαίνεται περίεργο «ακούγεται» και στην ίδια την ιστορία της δημιουργίας του Σύμπαντος: «Αφού ο Θεός έπλασε τον κόσμο, ήρθε πάνω από τη Βωλάξ κι έτριψε τα χέρια του. Τα ψίχουλα που έπεσαν στη Γη έγιναν πέτρες κι ευλόγησαν τον τόπο».

Μύκονος, η κοσμική Χώρα της Μυκόνου με τη Μικρή Βενετία και τους ανεμόμυλους την κάνουν πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες της.
Από τότε που Ωνάσης και η Κάλλας  έκαναν την αρχή  και ήρθαν στην Μύκονο έκτοτε έχει παρελάσει όλη η διεθνής σκηνή , ενδεικτικά κάποια ονόματα είναι Μάικλ Ντάγκλας, Κάθριν-Ζέτα Τζόουνς, Κλάιβ Όουεν, Ζαν Πολ Γκοτιέ, Τζόρτζιο Αρμάνι, Ράσελ Κρόου. Η Χώρα της Μυκόνου είναι ολόλευκη και οι γειτονιές της είναι γεμάτες από σπίτια  καπεταναίων,  παλιές εκκλησίες, πηγάδια,  στενά και κατάλευκα  σοκάκια, ενώ οι  γλάστρες με τα λουλούδια κοσμούν τις όμορφες γειτονιές. Ακόμη έχει και τη Μικρή Βενετία! Αυτή η περιοχή διαθέτει σπίτια που κτίστηκαν τον 18ο αιώνα και έχουν θεμέλια μέσα στη θάλασσα, εδώ θα περπατήσετε μέσα στο νερό. Ακόμη, το  σήμα-κατατεθέν της Μυκόνου, είναι και οι Κάτω Μύλοι, που στέκονται απέναντι από το πέλαγος, φωτισμένοι υποβλητικά τα βράδια. 
 
 Στην Πάρο, το γραφικό λιμανάκι της Νάουσας, αλλά και εκπληκτικά ορεινά χωριά, όπως οι  Λεύκες και ο Πρόδρομος την καθιστούν την  τέλεια επιλογή διακοπών.
Η ξακουστή Νάουσα παίρνει τη θέση σταρ του νησιού, αφήνοντας πίσω την Παροικία, την πρωτεύουσα. Τα πλακόστρωτα σοκάκια , γραφικά και παραδοσιακά συνθέτουν μια τυπική εικόνα ελληνικού νησιού. Η νυχτερινή ζωή της Πάρου είναι αυτή που τη φέρνει στις πρώτες επιλογές προορισμού διακοπών σε μεγάλη μερίδα επισκεπτών. Η διασκέδαση δεν σταματά ποτέ και είναι για όλα τα γούστα. Τέλος, οι Λεύκες είναι το πιο πράσινο χωριό της Πάρου, είναι με τη φύση και τη βλάστηση. Χιλιάδες τουρίστες σπεύδουν να το επισκεφτούν το καλοκαίρι.