Αφρικανική όαση στην καρδιά της Κρήτης!

8358 Επισκέψεις στο άρθρο

Ψηλά φοινικόδεντρα, φαράγγια, λίμνες, καταρράκτες και ποτάμια που χύνονται στη θάλασσα. Μια αφρικανική όαση στην καρδιά της Κρήτης! Δες τώρα την παραλία της Πρέβελης κάνε τις πιο εξωτικές διακοπές της ζωής σου!

 
Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Εξωτική παραλία με φοινικόδασος, σαν αφρικανικό τοπίο
Στη νότια ακτή της Κρήτης, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια από το Ρέθυμνο, βρίσκεται μια μοναδική αμμουδερή παραλία. Η παραλία της Πρέβελης (ή Φοίνικας όπως λέγεται επισήμως) είναι πανέμορφη, με ένα φανταστικό φοινικόδασος που θυμίζει αφρικάνικο τοπίο σε όποιον την επισκέπτεται. Το τοπίο είναι πραγματικά εξωτικό, με τους φοίνικες γύρω σου και τα πράσινα νερά του ποταμού να κυλούν άλλοτε ήσυχα και άλλοτε ορμητικά σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες και λιμνούλες.
 
Θάλασσα, ποτάμι, λιμνοθάλασσα, όλα σε 1!
Η Πρέβελη βρίσκεται ακριβώς στις εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη, ο οποίος σχηματίζει μια μικρή λιμνοθάλασσα μήκους 1,5 χλμ πριν χυθεί στη θάλασσα και έχει αρκετό νερό ακόμα και το καλοκαίρι. Έτσι, όταν διαλέξεις αυτήν την παραλία για μπάνιο, έχεις την μοναδική ευκαιρία να κολυμπήσεις είτε στα αλμυρά νερά της θάλασσας, είτε στα γλυκά της λιμνοθάλασσας και του ποταμού λίγο πιο πίσω από την παραλία!
 
Περπάτημα στο φαράγγι κάτω από τα φοινικόδεντρα
Μια φανταστική εμπειρία σε περιμένει αν περπατήσεις κατά μήκος του ποταμού, κάτω από τη σκιά των φοινίκων και των άλλων δέντρων, και αρχίσεις να ανηφορίζεις το υπέροχο φαράγγι. Οι φοίνικες στις όχθες του ποταμού προσφέρουν πλούσια σκιά και το έδαφος είναι ομαλό και με άμμο.  Στις μεγάλες κολύμπες (μεγάλες λακκούβες με νερό) και στα μικρά καταρρακτάκια που σχηματίζονται κάθε τόσο θα κάνεις ένα δροσερό μπάνιο. Δε θα δυσκολευτείς να πιστέψεις ότι βρίσκεσαι σε μια αφρικανική όαση.
 
Φωτογραφίες στον βράχο που θυμίζει κατάρτι
Στην έξοδο του ποταμού προς τη θάλασσα σχηματίζεται μια αμμουδερή παραλία με βοτσαλωτό βυθό και πολύ δροσερά νερά λόγω του ποταμού. Στο ανατολικό τμήμα της παραλίας υπάρχει ένας πανέμορφος βράχος, σαν να τον έχει «βιδώσει» κάποιος μέσα στη θάλασσα. Το γεγονός ότι βρίσκεται σε αρκετά ρηχό σημείο, κοντά στην ακροθαλασσιά σε συνδυασμό με το σχήμα του που σε πολλούς θυμίζει κατάρτι, τον έχει κάνει ιδανικό φόντο για φανταστικές, εξωτικές φωτογραφίες από όλους τους επισκέπτες της παραλίας.

 
  • axxis

    Η φωτογραφία πάντως που δείχνει 15 ανθρώπους στην παραλία, πρέπει να είναι όντως τραβηγμένη Απρίλιο.

     
  • Panos

    το άρθρο αναφέρει "Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/4/2017", κοιτάζω κι εγώ το ημερολόγιο μου και λέει 22/4/2017, προφανώς ήρθε από το μέλλον. Σχολιάζω με καλή διάθεση πάντα, ευχαριστώ