Μέθανα – Βαθύ

58873 Επισκέψεις στο άρθρο

Τη χερσόνησο των  Μέθανων τη συνδέει με τη γη της Πελοποννήσου μια στενή λωρίδα γης μόλις 300 μέτρων πλάτους τα. Έτσι λοιπόν εδώ θα έρθετε οδικώς!

Μόλις 7 χιλιόμετρα από το λιμάνι των Μέθανων στα ριζά του ηφαιστειακού βράχου θα βρείτε το μικροσκοπικό λιμάνι  Βαθύ. Πρόκειται για ένα από τα πιο ευχάριστα αραξοβόλια του Σαρωνικού με σκηνικό που παραπέμπει σε παλιό αυθεντικό ψαροχώρι. Πριν ξαποστάσετε στις συμπαθητικές ψαροταβέρνες, θα σας πρότεινα να ανηφορίσετε το δρόμο που θα σας φέρει εύκολα στο χωριό Καημένη Χώρα (ή Καμένη Χώρα) που είναι κτισμένο ανάμεσα σε  μαύρους απόκοσμους όγκους στερεοποιημένης λάβας που βγήκαν από τα σωθικά της γης στην κατά τη μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη που έγινε στα τέλη του 2ου αιώνα π.Χ. Για μπάνιο ιδανική είναι η βοτσαλωτή παραλία Παλαιόκαστρο που βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρα νότια από το Βαθύ.

Πως θα πάτε: Η  μεσόγεια διαδρομή Ισθμός Κορίνθου - Επίδαυρος – Μέθανα (180 χλμ.) που θα σας μυήσει ευχάριστα στο ήπιο μεσογειακό τοπίο που έχει διαμορφώσει το μικροκλίμα του Σαρωνικού. Σε κάθε περίπτωση το ταξίδι, δεν διαρκεί πάνω από 2 ώρες.
 

Tags: WEEKEND