Νομός Ιωαννίνων: Καγιάκ και πεζοπορία στον Βοϊδομάτη

27607 Επισκέψεις στο άρθρο

Από το χωριό Αρίστη θα κατηφορίσετε τον δρόμο με κατεύθυνση προς Πάπιγκο και θα φτάσετε τη γέφυρα του Βοϊδομάτη.

Στον απλωτό χώρο που υπάρχει ανάμεσα στα πλατάνια θα αφήσετε το όχημά σας. Ακολουθώντας την κοίτη του ποταμού με πορεία ανάποδη από το ρεύμα, θα αναζητήσετε το μονοπάτι. Αυτή η πεζοπορική διάσχιση γίνεται καθημερινά από δεκάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Η ευδιάκριτη ατραπός άλλοτε ακροβατεί στον βράχο και άλλοτε χώνεται στην πυκνή παρόχθια βλάστηση, καθώς προχωράει δίπλα στο ποτάμι. Σε κάποιο σημείο που δεν απέχει πάνω από 20 λεπτά από την αφετηρία, το μονοπάτι τερματίζεται.

Από το χωριό Βίκος (θα δείτε τις ταμπέλλες στην είσοδο του χωριού) μπορείτε να ακολουθήσετε τα άφθονα σκαλιά που θα σας φέρουν στο σημείο όπου πηγάζει ο ποταμός Βοϊδομάτης μέσα στην χαράδρα του Βίκου.
Από το γεφύρι της Αρίστης αν ακολουθήσετε το μονοπάτι που φεύγει βόρεια, πάλι παράλληλά με την κοίτη του ποταμού, θα περάσετε το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων και θα βγείτε μετά από πορεία 4,5 χιλιομέτρων στο εντυπωσιακό γεφύρι τη Κλειδωνιάς.

Επίσης η υδάτινη διαδρομή γεφύρι Αρίστη – γεφύρι Κλειδωνιάς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για ράφτινγκ και καγιάκ. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και οργανώνουν καταβάσεις  έχουν την βάση τους κοντά στο γεφύρι της Κλειδωνιάς.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ