Ελληνικές ομορφιές στο Φεστιβάλ των Καννών

3209 Επισκέψεις στο άρθρο

Μία Γαλλοελληνική ταινία τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος στην Ελλάδα θα διαφημίσει τις ομορφιές της χώρας μας στο Φεστιβάλ των Καννών.

 
Με την τελευταία ανακοίνωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Καννών Thierry Frémaux για τις επιπλέον ταινίες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, γνωστοποιήθηκε και η συμμετοχή της Γαλλοελληνικής παραγωγής Djam (προηγούμενος τίτλος Avril et Djam) του Γάλλου σκηνοθέτη Tony Gatlif σε παραγωγή Princes Production, Pyramide Productions και συμπαραγωγή της ελληνικής εταιρείας Blonde Audiovisual Productions και της τουρκικής Guverte Film. Η ταινία εξασφάλισε επίσης χρηματοδότηση από το Eurimages, από το ελληνογαλλικό χρηματοδοτικό ταμείο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του CNC της Γαλλίας και από το πρόγραμμα κινήτρων για προσέλκυση ξένων παραγωγών του Ε.Κ.Κ. Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα (Μυτιλήνη, Καστανιές, Διδυμότειχο, Οφρύνιο και Κομοτηνή ).

Η ταινία που θα προβληθεί εκτός διαγωνιστικού τμήματος στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια του Φεστιβάλ των Καννών, έχει έντονο ελληνικό χρώμα καθώς είναι εμπνευσμένη από την ιστορία της χώρας μας και τη ρεμπέτικη μουσική η οποία θα πλημμυρίσει την Κρουαζέτ. Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στο CINEMA DE LA PLAGE με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η Djam, μια νεαρή Ελληνίδα, ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη όταν ο θείος της την στέλνει για να βρει ένα σπάνιο εξάρτημα για το χαλασμένο τους καΐκι. Εκεί θα συναντήσει την Avril, μια νεαρή Γαλλίδα, αδέκαρη και χαμένη, που ταξίδεψε στην Τουρκία για να εργαστεί σαν εθελόντρια σε ανθρωπιστική οργάνωση. Η Djam με την ελεύθερη, γενναιόδωρη και απρόβλεπτη ψυχή, θα πάρει την Avril υπό την προστασία της και μαζί θα κάνουν ένα ταξίδι μέχρι τη Μυτιλήνη, ανακαλύπτοντας στο δρόμο την μουσική, την ελπίδα και την χαρά του να μοιράζεσαι. Πρωταγωνιστεί η Ελληνίδα η Δάφνη Πατακιά (Interruption, Το ξύπνημα της Άνοιξης , Shooting Star 2016).