Ελληνική παραλία στις πιο περίεργες του κόσμου

12014 Επισκέψεις στο άρθρο

Βρες την ελληνική παραλία, που βρίσκεται στις πιο περίεργες του κόσμου. Δες ποια είναι, που βρίσκεται και γιατί ξεχωρίζει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένα από τα κορυφαία ταξιδιωτικά site της Ινδίας το Ixigo.com, δημοσίευσε την λίστα με τις 11 πιο ασυνήθιστες παραλίες στον κόσμο. Πραγματικά, οι παραλίες που παρουσιάζονται είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές. Ωστόσο, εξίσου εντυπωσιακή φαίνεται να είναι η ελληνική κόκκινη παραλία της Σαντορίνης, αφού συγκαταλέγεται μόλις στην τέταρτη θέση.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
 Η κορυφαία κόκκινη παραλία μαγνητίζει όλα τα βλέμματα.
Η εντυπωσιακή  αυτή ακρογιαλιά πηρέ το όνομά της από τα κάθετα κοκκινωπά βράχια που ορθώνονται ολόγυρα δίπλα στα βαθιά πελαγίσια νερά συνθέτοντας ένα τοπίο, σχεδόν εξωπραγματικό. Μπορείς να πας από τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, όπου στο πάρκινγκ θα μπορείς να αφήσεις το αμάξι σου και να κατηφορίσεις  για 5 λεπτά μέχρι τη θάλασσα. 

Το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Οίας είναι παγκόσμια γνωστό.
Η διαδρομή από το Ημεροβίγλι μέχρι την Οία είναι περίπου εννιά χιλιόμετρα και στη διαδρομή θα δεις τα όμορφα τοπία της Σαντορίνης με τους γκρεμούς, τα ηφαιστειακά βράχια, τα λευκά ξωκλήσια, τους αναπαλαιωμένους ανεμόμυλους, κυριολεκτικά κερδίζει τις εντυπώσεις. Μάλιστα, το 1976 ο οικισμός της Οίας χαρακτηρίστηκε διατηρητέος και ήταν ο πρώτος της Ελλάδας που εντάχθηκε από τον ΕΟΤ στο πρόγραμμα ανάπτυξης και αξιοποίησης παραδοσιακών οικισμών. Το χωριό είναι παγκόσμια διάσημο για το μοναδικό του ηλιοβασίλεμα. Η Οία χωρίζεται σε δυο γειτονιές. Η μία «κοιτά» την καλντέρα με τα αναπαλαιωμένα υπόσκαφα που κρύβονται μέσα στην ηφαιστειακή γη και είναι η περιοχή όπου έμεναν κυρίως οι αγρότες και οι ναυτικοί του νησιού
 
Το Ημεροβίγλι καταλαμβάνει την πιο προνομιακή θέση και διαθέτει την πιο συγκλονιστική θέα στην καλντέρα και τη Θηρασιά.
Φημίζεται για τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία που προσφέρουν στους επισκέπτες τους ένα «φυσικό μπαλκόνι» στην καλντέρα, ήρεμη ατμόσφαιρα και σούπερ χαλαρωτικό τοπίο.
 
Πήγαινε  στο υπέροχο  Εμπορείο και στις κοντινές παραλίες.
Το χωριό Εμπορείο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Σαντορίνης και στο παρελθόν αποτελούσε το εμπορικό κέντρο του νησιού, καθώς εδώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια βρίσκονταν τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα. 
Καλοδιατηρημένο είναι το μεσαιωνικό του κάστρο (Γουλάς). Θα περιηγηθείς στα δαιδαλώδη μεσαιωνικά καλντερίμια όπου σε κάποιες περιπτώσεις χωράει μονάχα ένας άνθρωπος. Θα δείτε το ναό της Ευαγγελίστριας ή Παναγιάς Μεσιανής (16ος αι) και τα αναπαλαιωμένα μεσαιωνικά κτήρια.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »