Φτάσε Πάργα με το αμάξι σε 5 ώρες

51533 Επισκέψεις στο άρθρο

Οδήγησε στην Ολυμπία-Ιόνια οδό και κέρδισε χρόνο. Ταξίδεψε με άνεση και γνώρισε το διάσημο ηπειρωτικό νησί.

 
 
Η Πάργα είναι κάτι, σαν να λέμε η «σταρ» της Ηπείρου. Είναι ένα ξεχωριστά όμορφο μέρος,  κάθε χρόνο ξεχειλίζει από κόσμο. Ο λόγος, που την κάνει τόσο δημοφιλή είναι το φυσικό τοπίο το οποίο περιπλέκεται με τις πολλές επιλογές για έξοδο, αλλά και κοντινές αποδράσεις.
 
Η Πάργα ήρθε πιο κοντά  με την Αθήνα μέσω της Ολύμπιας και της Ιόνια οδός, είναι εύκολο  να πάμε.
 Ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός είναι πως η Πάργα και η Ήπειρος γενικότερα ήρθε πιο κοντά στην Αθήνα και συγκεκριμένα η διαδρομή έγκειται περίπου στις  5 ώρες. Στο παρελθόν, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον, καθώς απαιτούνταν πολλές ώρες ταξίδι πλέον άνετα ο ταξιδιώτης  ξεκινάει από την Αθήνα με ασφάλεια σε έναν καινούργιο και περιποιημένο δρόμο για όλα τα αυτοκίνητα.
 
Στο Κάστρο της Πάργας θα δούμε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του Ιονίου και το βράδυ θα βγούμε για διασκέδαση.
To πολύ δημοφιλές κάστρο της Πάργα ουσιαστικά δεσπόζει επάνω σε έναν οχυρό λόφο-ακρωτήριο που βρίσκεται στη δουλειά στην είσοδο του λιμανιού της Πάργας αλλά και της διπλανής  παραλίας του Βάλτου. Μόλις ανεβείτε στο κάστρο την ώρα, που σουρουπώνει θα δείτε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του Ιονίου, όπως λένε χαρακτηριστικά οι επισκέπτες της Πάργας. Μόλις απολαύσετε αυτό το μοναδικό θέαμα η καρδιά της πόλης χτυπάει δυνατά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη διασκεδάσετε εδώ. Η Πάργα φημίζεται για την έντονη νυχτερινή της ζωή, όπου θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.
 
Από την Πάργα πήγαινε  στο καταπράσινο χωριό Σύβοτα και στον πιο καθαρό ποταμό της Ευρώπης, Αχέροντα.
 Συγκεκριμένα, η Πάργα από τα Σύβοτα βρίσκεται μόνο σε μισή ώρα απόσταση. Τα Σύβοτα, διαθέτουν αµµουδιές  για όλους και εκεί κοντά  είναι και η Ζαβία μία καταπράσινη παραλία, εξαιρετικά δροσερή. Τα Σύβοτα διαθέτουν σκηνικό Καραϊβικής με τα γαλαζοπράσινα νερά, τους κολπίσκους, τις σπηλιές, όλα μαζί σε μια «γειτονιά». Ωστόσο, πέρα από τα Σύβοτα, είναι αναγκαίο να πάτε και στον καταπληκτικό ποταμό Αχέροντα. Βρίσκεται μόλις 24χλμ από την  Πάργα, δηλαδή, περίπου ένα μισάωρο οδικώς. Ο ποταμός Αχέροντας είναι γνωστός από τη μυθολογία, αφού εκεί κατοικούσαν οι ψυχές , όπως έλεγαν στην αρχαία Ελλάδα. Σήμερα, είναι ένα από τα πιο καθαρά ποτάμια στην Ευρώπη,που μπορείτε να κάνετε ράφτινγκ και πολλά άλλα σπορ.
 
Από την Πάργα παίρνετε το καραβάκι και πάτε Παξούς/Αντίπαξους για εκδρομή.
 Η Πάργα με τους Παξούς είναι απέναντι και καθημερινά αναχωρούν καραβάκια από την Πάργα με προορισμό τους Παξούς/Αντίπαξους η απόσταση είναι ούτε μια ώρα. Ακόμη, οργανώνονται μονοήμερες κρουαζιέρες, οικονομικές, όπου θα ξεκινήσετε από τους Αντίπαξους και θα συνεχίσετε στο αδελφάκι του-Παξούς-. Οι Παξοί είναι εκπληκτικά νησιά, να τα γυρίσετε και να κατανοήσετε τους λόγους, που η ελίτ αγαπάει ιδιαίτερα τα νησάκια αυτά.