Φωτογραφία της Despina Parara από το Fb Group: Φωτογραφίζοντας την Ελλάδα

Για όσους θέλουν ένα υπέροχο τριήμερο Καθαρής Δευτέρας

5873 Επισκέψεις στο άρθρο

Όσοι θέλουν ένα αλλιώτικο τριήμερο Καθαρής Δευτέρας μπορούν να το βρουν σε ένα υπέροχο χωριό μόλις 2 ώρες από την Αθήνα.

Δείτε με ένα κλικ, πού να μείνετε και τι να κάνετε στην περιοχή!

Τα Τρίκαλα Κορινθίας απέχουν σχεδόν 150 χιλιόμετρ από την Αθήνα δηλαδή περίπου 2 ώρες και είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ένα διαφορετικό και υπέροχο τριήμερο για την Καθαρή Δευτέρα. Χωρισμένα σε 3 πανέμορφες συνοικίες, η κάθε μία με τη δική της γοητεία μπορεί να σας μαγέψει.



Χτισμένα στη θέση του αρχαίου Μύσαιου
Τα Τρίκαλα Κορινθίας θα τα βρείτε στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας και το υψόμετρό τους, στην Ανω Συνοικία φτάνει τα 1100 μέτρα.  Χτίστηκαν από κατοίκους των πεδινών της Κορινθίας κατά τον 10ο αιώνα περίπου και υπήρξαν πατρίδα ισχυρών προεστών της περιοχής.



Κάτω Τρίκαλα: Εντυπωσιακός ναός 320 ετών
Από το 1697 στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας δεσπόζει ο ναός του Αγίου Δημητρίου. Οι εξπρεσιονιστικές τοιχογραφίες του σε συνδυασμό με την όμορφη αρχιτεκτονική της περιοχής δίνουν στον επισκέπτη μία εξαιρετική πρόγευση του τι ομορφιές και αξιοθέατα θα δει στις γειτονιές του χωριού.



Μεσαία Τρίκαλα: Η μονή της Παναγίας και η εξαιρετική τουριστική υποδομή
Ανηφορίζοντας προς τα Μεσαία Τρίκαλα, τα οποία θα βρείτε σε υψόμετρο 1000 μέτρων θα ξεχωρίσετε την εξαιρετική τουριστική υποδομή των Μεσαίων Τρικάλων με ξενώνες και ταβέρνες για κάθε γούστο. Επιπρόσθετα αξίζει μία επίσκεψη στη Μονή της Παναγίας που χτίστηκε περίπου την ίδια εποχή με το ναό του Αγίου Δήμητρίου (γύρω στο 1700) από το μητροπολίτη Κορίνθου.



Αρχοντικά αιώνων στα Ανω Τρίκαλα
Τα πετρόκτιστα αρχοντικά που σώζονται από τον 16ο έως και τον 18ο αιώνα στα Ανω Τρίκαλα θα σας εντυπωσιάσουν. Ξεχωρίζει το αρχοντικό των Νοταράδων, μίας από τις ισχυρότερες οικογένειες της περιοχής κατά τους προηγούμενους αιώνες. Το υψόμετρο των 1100 μέτρων θα σας προσφέρει υπέροχη θέα οπότε κρατήστε χώρο στη μνήμη της φωτογραφικής σας για να αποτυπώσετε τις υπέροχες εικόνες. Επιπλέον επισκεφτείτε τον ξακουστό ναό του Αγίου Νικολάου που κρύβει όμορφες τοιχογραφίες από τα μέσα της προηγούμενης χιλιετίας.

 

  • Δημήτρης

    Κοντά στα Τρίκαλα Κορινθίας 21 χλμ γύρω στα30 λεπτά βρισκεται το εκκλησακι της Παναγίας του βράχου ένα πολύ επιβλητικό τοπίο με κάθετους βράχους και πανοραμική θέα στον ορεινό όγκο της Ζηρειας. Είναι από την άγνωστη και ξεχασμένη Ελλάδα την όχι τουριστική. Εκεί μέσα σε μια σχισμή του βράχου βρίσκεται το εκκλησάκι της Παναγίας ως εκπλήρωση τάγματος από κάποια Ταρσανη γυναίκα ή οποία σώθηκε ως εκ θαύματος κατά την άλωση του Βυζαντινού Ταρσου απ τον Μωάμεθ Β το Επίσης στην Ευρωστίνη αλλο ενα μισάωρο απο τον Ταρσο υπάρχει το μοναστήρι της Παναγιας της Καταφυγιωτισσας στο κοίλωμα ενός βράχου 40 μέτρων χτισμένο το 1782 απο Ζαχολιτες στην περιοδο της Τουρκοκρατίας εσκαβαν λαγούμια για καταφύγιο από τους διωγμούς των Τούρκων γι αυτό και το Καταφυγιωτισσα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων και με σκαλιά σκαλισμένα στον βράχο κατεβαίνεις προς τα καταφύγια και το μικρό εκκλησάκι κάποτε λειτουργούσαν ως αναβατορια τα καλάθια όπως στα Μετέωρα. Αξίζει οποίος βρεθεί στην ορεινή Κορινθία να επισκεφθεί αυτά τα δύο μνημεία της ιστορίας μας