Γιατί οι Celebrities διαλέγουν Μύκονο;

7326 Επισκέψεις στο άρθρο

Ωνάσης και Κάλλας διάλεγαν Μύκονο. Τι κάνει ξεχωριστό αυτό το νησί, που σήμερα η φήμη του καταφέρνει να φέρει στην Ελλάδα το Σπιλμπεργκ και τη Σακίρα; Η αλήθεια για το νησί των ανέμων.

 
Μύκονος και ποιος δεν ξέρει / δεν έχει πάει ή δεν θέλει να πάει στο νησί των Ανέμων; Η Μύκονος και η Αθήνα είναι οι δύο πιο ξακουστές περιοχές της Ελλάδας. Η Μύκονος αποτελεί πόλο έλξης για όλες τις ηλικίες και τις κατηγορίες ανθρώπων και μάλιστα κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Ωστόσο, πάμε στο πιο φημισμένο νησί του Αιγαίου, που πέρα από τη διασκέδαση, που προσφέρει είναι ένα εξαιρετικά  όμορφο φυσικό τοπίο.
 
Στη διάσημη Χώρα του  νησιού
Ειλικρινά, και ποιος δεν έχει περάσει από εδώ και δεν μιλάμε φυσικά μόνο για Έλληνες, αλλά για όλη την ελίτ του εξωτερικού. Δεν ήταν πάντα, έτσι όμως η Μύκονος . Συγκεκριμένα, μέχρι και τη δεκαετία του ΄50 ήταν ένα ασήμαντο νησί, μέχρι που ο Ωνάσης και η Κάλλας έκαναν την αρχή και έκτοτε έχει παρελάσει όλη η διεθνής σκηνή , ενδεικτικά κάποια ονόματα είναι Μάικλ Ντάγκλας, Κάθριν-Ζέτα Τζόουνς, Κλάιβ Όουεν, Ζαν Πολ Γκοτιέ, Τζόρτζιο Αρμάνι, Ράσελ Κρόου.
Η αλήθεια είναι, όμως πως έχουν κάθε  λόγο να την  επισκέπτονται, καθότι η Μύκονος διαθέτει μια εξαιρετικά όμορφη Χώρα.
Είναι ολόλευκη, ενώ η  αρχιτεκτονική της Χώρας της Μυκόνου είναι μοναδική.Οι γειτονιές της διαθέτουν σπίτια  καπεταναίων,  παλιές εκκλησίες, πηγάδια,  στενά και κατάλευκα  σοκάκια, ενώ οι  γλάστρες με τα λουλούδια κοσμούν τις όμορφες γειτονιές. Στο Γιαλό θα έχτε την ευκαιρία να  γνωρίσετε τους περίφημους πελεκάνους της Μυκόνου.
 
Εάν δεν έχεις πάει στις παραλίες της Μυκόνου
 δεν έχεις πάει πουθενά! Η Μύκονος φημίζεται για τις καταπληκτικές της παραλίες και είναι ένας βασικός λόγος που την επισκέπτονται. Χαρακτηρίζονται από πράσινα, τιρκουάζ νερά και παχιά άμμο.
Όλες οι αποχρώσεις του γαλάζιου , του μπλε και του πράσινου είναι εδώ. Αγιος Σώστης, Καλαφάτης, Λιά, Ορνός, Παράγκα, Paradise, Φτελιά, Ψαρού είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα των ωραίων παραλίων. Οι παραλίες στη Μύκονο είναι εκατοντάδες και όλες εξαιρετικές. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να πας: με τα πόδια, το αμάξι, το μηχανάκι, το σκάφος με ομπρέλες/ χωρίς ομπρέλες.
 
Μια Μικρή Βενετία σε περιμένει
Αυτή….η  Μικρή Βενετία! Αυτή η περιοχή διαθέτει σπίτια που κτίστηκαν τον 18ο αιώνα και έχουν θεμέλια μέσα στη θάλασσα. Ο θρύλος λέει, ότι από τις πόρτες πάνω στο νερό έβαζαν μέσα οι πειρατές τη λεία τους. Σήμερα εκεί  φιλοξενούν μπαρ ,εστιατόρια, και από τα μπαλκόνια τους η λάμψη του Αιγαίου είναι εκπληκτική. Ακόμη, το  σήμα-κατατεθέν της Μυκόνου, είναι και οι Κάτω Μύλοι, που στέκονται απέναντι από το πέλαγος, φωτισμένοι υποβλητικά τα βράδια. 
 
Η διασκέδαση φωνάζει..Μύκονο
Ναι, εάν έχεις επιλέξει πως θες να πας στη Μύκονο ετοιμάσου για πολλή διασκέδαση. Σίγουρα, αυτό που σκέφτεσαι είναι διασημότητες, πάρτι, χορό και έχεις απόλυτο δίκιο!Όμως, δεν είναι μόνο αυτά εδώ έχεις άπειρες επιλογές να κάνει το οτισδήποτε είτε με περισσότερη ένταση, είτε με  λιγότερη ένταση, αυτό αφορά εσένα. Οφείλω, όμως να σου πω πως αξίζει να επισκεφτείς και τα νησάκια Ρήνεια, Τραγονήσι, Κταπόδια., που είναι παραλίες με πράσινα νερά, και με σπηλιές που  εμφανίζονται οι μεσογειακές φώκιες Monachus –Μοnachus.Από την άλλη έχεις τη δυνατότητα να επισκεφτείς σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως το νεολιθικο οικισμό της Φτελιάς.