Η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης

Διαβάστηκε από 27320 αναγνώστες

Η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης είναι στην Ελλάδα και απέχει 1 ώρα και κάτι από την Αθήνα.

 
Μια εκδρομή στο Αργος δεν είναι μια απλή εκδρομή. Έχεις φτάσει στην αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης που κατοικείται ακόμα. Τα αρχαιολογικά της μνημεία χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού με την πόλη του Διομήδη (βασιλιάς του Αργους κατά τον Τρωικό πόλεμο» να είναι από τα σπουδαιότερα κέντρα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού.

Επισκεφθείτε το αρχαίο θέατρο στο Αργος
Σήμερα στο Αργος που θεωρείται η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, θα ξεχωρίσετε ανάμεσά στα άχρωμα κτίρια, τα υπολείμματα της αρχαίας αγοράς και τμήματα του θαυμαστού θεάτρου με τις 20.000 θέσεις. Εδώ θα πρέπει να αφιερώσετε αρκετό από τον χρόνο σας για να περιηγηθείτε στις φθαρμένες από τον χρόνο κερκίδες. 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα παλαιοτέρα της χώρας, όπου στις αίθουσές του παρουσιάζονται ευρήματα από όλες τις φάσεις της ιστορίας του Αργους. Ψηλότερα στην κορφή του λόφου διακρίνουμε τα ισχυρά τείχη του μεσαιωνικού κάστρου. Ο μύθος μάλιστα αναφέρει ότι εδώ ύψωσαν τα πρώτα τείχη οι Κύκλωπες ενώ ιστορικά οι Βυζαντινοί, οι Φράγκοι, οι Ενετοί και οι Τούρκοι χρησιμοποιώντας αρχαία δομικά υλικά, έκαναν τις δικές τους προσθήκες.Στην Αρχαία Τίρυνθα που ξεχώρισε η UNESCO
Οδηγείστε για 4 χιλιόμετρα στο δρόμο Ναυπλίου – Αργους και θα φτάσετε στην θέση όπου ήταν κτισμένη η αρχαία πόλη Τίρυνθα. Ο λόφος που ξεχωρίζει κοντά στο σύγχρονο χωριό κατοικήθηκε αδιάλειπτα από τη Νεολιθική εποχή μέχρι την ύστερη αρχαιότητα. Ο αρχαιολογικός χώρος που έχει χαρακτηρισθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO είναι σήμερα οργανωμένος και επισκέψιμος. Αρχαία Τίρυνθα–Μυκήνες μέσα στους πορτοκαλεώνες
Από την Αρχαία Τίρυνθα προτείνουμε να αφήσετε τον δρόμο Αργους - Ναυπλίου και να συνεχίσετε με κατεύθυνση βόρεια οδηγώντας μέσα από πορτοκαλεώνες και καταπράσινα κτήματα με τελική κατεύθυνση τις Μυκήνες (συνολικά από το Ναύπλιο θα καλύψετε 22 χλμ.). Οι Μυκήνες είναι ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Τα εντυπωσιακά απομεινάρια της δοξασμένης πόλης, τα ερείπια των ανακτόρων, των ιερών και των τάφων, ξεπροβάλλουν στη μέση του πουθενά και καθηλώνουν. Στην είσοδο εντυπωσιάζει η μνημειώδης πύλη με τους μαρμάρινους λέοντες, σήμα κατατεθέν της πόλης των Μυκηνών η οποία συνδέθηκε με την κυριαρχία του πανίσχυρου Βασιλείου των Ατρειδών που διαφέντευε τον Μοριά. Είναι σίγουρο πως όσες φορές και να περπατήσεις σε αυτόν τον παράξενα επιβλητικό τόπο, θα εντυπωσιαστείς.


Ανακάλυψε την πυραμίδα του Ελληνικού
Από το αρχαίο θέατρο του Αργους, θα κατευθυνθείτε νότια ακολουθώντας τον εθνικό δρόμο Αργους – Τριπόλεως. Στα τρία χιλιόμετρα θα δείτε δεξιά τη διασταύρωση για Κεφαλάρι, Ελληνικό. Πριν αναζητήσετε τις χαρές τις θάλασσας αξίζει μια σύντομη παρέκκλιση από την πορεία σας για να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Ελληνικού όπου βρίσκεται μια από τις ελάχιστες σωζόμενες «πυραμίδες» στον ελλαδικό χώρο. 
Η ηλικία, η χρήση, αλλά και η προέλευση αυτού του περίεργου κτίσματος, δεν έχουν μετά βεβαιότητας καθοριστεί. Οι περισσότερες ενδείξεις μας πληροφορούν ότι το γεροδεμένο αυτό κτίσμα ήταν ένα φυλάκιο που προστάτευε τον αρχαίο δρόμο Αργους - Τεγέας. Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ιερό η μαντείο.

 

που να μεινετε - ΝΑΥΠΛΙΟ

  • Η καλύτερη διανυκτέρευση

    Το Opora Country Living στο χωριό Πυργιώτικα της Αργολίδας αποτελεί μια νέα πρόταση για τις διακοπές σας παρέχοντας ενοικιάσεις εξοχικών καταλυμάτων. Είναι διαμορφωμένο σαν ένα μικρό χωριό από σπίτια, ένα κεντρικό κτίριο και τρία μικρότερα, σε country style, με πανοραμική θέα και μεγάλη εξωτερική πισίνα.
     2752022259 Περισσότερα

τι να κανετε - ΝΑΥΠΛΙΟ