Πυραμίδα αρχαιότερη από της Αιγύπτου

17355 Επισκέψεις στο άρθρο

Η πιο εντυπωσιακή πυραμίδα της Ελλάδας είναι αρχαιότερη από αυτές της Αιγύπτου και σίγουρα θα σας καταπλήξει.

Δες με ένα κλικ εδώ πού θα πας και τι θα κάνεις στην περιοχή

Η πυραμίδα του Ελληνικού: Αρχαιότερη από αυτές της Αιγύπτου
Από το αρχαίο θέατρο του Aργους, θα κατευθυνθείτε νότια ακολουθώντας τον εθνικό δρόμο ¶ργους – Τριπόλεως. Στα τρία χιλιόμετρα θα δείτε δεξιά τη διασταύρωση για Κεφαλάρι, Ελληνικό. Πριν αναζητήσετε τις χαρές τις θάλασσας αξίζει μια σύντομη παρέκκλιση από την πορεία σας για να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Ελληνικού όπου βρίσκεται μια από τις ελάχιστες σωζόμενες «πυραμίδες» στον ελλαδικό χώρο. 

Αρχαιότερη από της Αιγύπτου

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως η κατασκευή έγινε περί το 4000 π.Χ. περισσότερα από 1000 χρόνια πριν τις πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο.. Οι περισσότερες ενδείξεις μας πληροφορούν ότι το γεροδεμένο αυτό κτίσμα ήταν ένα φυλάκιο που προστάτευε τον αρχαίο δρόμο ¶ργους - Τεγέας. Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ιερό η μαντείο.

Εκκλησία σχεδόν 800 ετών και απίθανη θέα προς τον Αργολικό
Κεντρική εκκλησία του χωριού είναι ο Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος. Στο πανηγύρι της στις 29 Αυγούστου κατακλύζεται από κόσμο ενώ έχει κτιστεί το 1230. Φεύγοντας επισκέψου το Βενετσιάνικο κάστρο της της Καρυάς θαυμάζοντας τη μαγευτική θέα προς τον αργολικό κόλπο.

Πέτρινα σπιτάκια και γωνιές για χαλάρωση
Η φυσική ομορφιά της Καρυάς θα σε εντυπωσιάσει. Θαύμασε την υπέροχη θέα και αξιοποίησε τα σημεία χαλάρωσης και ξεκούρασης που σαγηνεύουν. Τα σπιτάκια και τα καταλύματα κρατούν ζωντανή την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την ταυτότητα του χωριού και σίγουρα μπορούν να κάνουν και τον πιο «ιδιότροπο» επισκέπτη να εντυπωσιαστεί. Δες τα ερείπια των νερόμυλων στην άκρη του χωριού και φτάσε ως το «Μπρακατσάκι» με το κρυστάλλινο νερό.