Η πιο χριστουγεννιάτικη πόλη της Ελλάδας

26173 Επισκέψεις στο άρθρο

Κοντά ένας μήνας έμεινε για τα Χριστούγεννα και η πιο χριστουγεννιάτικη πόλη της Ελλάδας θα σας ταξιδέψει σε έναν παραμυθένιο κόσμο!

Αν θέλεις τα φετινά σου Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά από τα προηγούμενα τότε η καλύτερη επιλογή σου είναι να φύγεις για το Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα.

Κλείνει 7 χρόνια ζωής
Λίγοι περίμεναν πως ο παλιός Μύλος Ματσόπουλου στα Τρίκαλα θα εξελισσόταν στο κέντρο των Χριστουγέννων στην Ελλάδα. Τα τον «ξωτικά» έχουν κάνει πια σπίτι τους και τα φουγάρα του δουλεύουν στοχεύοντας πια να δώσουν χαρά σε παιδιά, γονείς και όσους λατρεύουν τα Χριστούγεννα. Από 30 Νοεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου σε περιμένει να το επισκεφτείς αξιοποιώντας την δωρεάν είσοδο και τις πολλές δωρεάν δράσεις του.

Χριστούγεννα με τα ξωτικά
Ο Αι Βασίλης με τα ξωτικά του, τα playmobil, η νεράιδα και η μεγάλη, αγαπημένη παρέα ετοιμάζουν φέτος εδώ το μεγαλύτερο Εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων… Διάλεξαν τον μαγικό τόπο για να δημιουργήσουν ένα υπέροχο, ζεστό και φιλόξενο χωριό και να το μεταμορφώσουν σε έναν παραμυθένιο… «Μύλο των Ξωτικών» όπου θα ετοιμαστούν τα δώρα του Αι Βασίλη σε μια ατμόσφαιρα χαράς, δημιουργίας, ελπίδας αλλά και τοπικών χριστουγεννιάτικων γεύσεων.

Πού θα το βρείτε
Αυτό το παραμυθένιο εορταστικό σκηνικό,  έχει στήσει με περίσσια αγάπη και πολύ μεράκι ο Δήμος Τρικκαίων, στο Πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου. Το πάρκο αποτελείται από συνολικές εγκαταστάσεις 3.500 μέτρων οι οποίες βρίσκονται σε ένα κτήμα 90 στρεμμάτων στη δυτική άκρη της πόλης, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό. Εδώ έχουν αναπαλαιωθεί τα εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα και στεγάζουν ένα πολυπολιτισμικό κέντρο που φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις καθόλη τη διάρκεια του έτους και φυσικά κατά την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων γιορτών τον παραμυθένιο «Μύλο των Ξωτικών».

Βόλτα στο Φρούριο
Σήμα κατατεθέν της πόλης των Τρικάλων είναι το βυζαντινό φρούριο που κατασκευάστηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό Α (6ος αι) στα θεμέλια της ακρόπολης της αρχαίας πόλης της Τρίκκης. Οι Οθωμανοί όταν κατέλαβαν την πόλη όχι μόνο το διατήρησαν το φρούριο, αλλά και το ενίσχυσαν με νέα αμυντικά έργα. Στα μέσα του 17ου αιώνα πρόσθεσαν τον πύργο του ρολογιού με τη μεγάλη καμπάνα, ένας από τους παλαιότερους στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα.